İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Ürün Puanı

Her Yaşa Uygun Gitar Modelleri ve Fiyatları

Telli çalgılar arasında hatırı sayılır bir yere sahip olan gitar, yediden yetmişe herkesin ilgisini çeker. Hem dinlemesi hem de çalması son derece keyifli olan bu enstrüman, birçok müzik türünde de önemli yere sahiptir. Telli çalgılardan keyif alan çoğu kişinin ilk göz ağrısı gitar, sayısız çeşidiyle müziği bir ziyafete dönüştürür. Bu enstrüman, genellikle altı telli ve çok geniş ses perdelerine çıkabilen bir alettir. Tüm telli çalgılar gibi bir elle notalara bastırma diğeriyle de telleri titreştirme şeklinde çalışır.

İlk defa deneyenlerin bile kendini notaların dansına bıraktığı bu alet hem şekil hem de ses perdeleri açısından farklı çeşitlere ayrılır. Öğrenci, profesyonel ve seyahat tipi gibi temel gitar çeşitleri bulunur. Boyutu ve materyali belirleyen bu sınıflar, kullanıcının çalgıdaki yeteneklerine bağlı olarak seçilir. Telli çalgılara ilgi duyan çoğu kişi, öğrenci gitarıyla mutlaka tanışır. Özellikle çocukluk yaşlarında tercih edilen öğrenci tipi enstrüman, hata kaldıran yapısıyla ve hafifliğiyle öne çıkar. Boyutları profesyonel olanlara göre daha küçük olan öğrenci tipi ürünler, uygun fiyatlarıyla da beğeni kazanır.

Müziği her an yanınızda taşıyabilmeniz için seyahat gitarı çeşitleri de bulunur. Bu ürün, mini boyutlarıyla her yere taşınabilirken mükemmel ses aralıklarıyla da doyumsuz bir müzik ziyafeti sunar. Profesyonel gitar seçenekleri hem malzeme kalitesi hem de ulaşabildiği ses perdeleriyle beğeni kazanır. Bu ürün tipi, diğerlerine göre daha ağır ve büyük boyutlarda olabilir.

Gitar Tipleri Nelerdir?

Gitar Tipleri Nelerdir?

Tarih boyunca mükemmel bir dönüşüm geçiren gitar, çeşitli modellere ayrılır. Farklı boyutlara ve tellere sahip olan bu aletin temel tipleri; klasik, akustik, bas ve elektrodur. Klasik gitar, bu enstrümanın atası olarak kabul edilir. Hatta telli çalgılara ilgi duyan çoğu kişinin bu alana klasik tarz gitarla girmesi önerilir. Bu enstrüman, diğerlerine oranla daha kolay çalınabilirken yapılan vuruş hatalarını da kamufle eder. Klasik; 6 telli, ses delikli ve 19 perdeli gitar çeşididir. Klasik modellerin 6 telinden üçü çelik, kalanları ise naylondur. Bu model de kendi içinde; elektro, perdesiz, solak ve flamenko olmak üzere dört çeşide ayrılır.

Oldukça ilgi gören modellerden biri de akustik gitardır. 6 teli de çelik olan bu model, klasiklere göre daha basık ve şişkin bir gövdeye sahiptir. 20-21 perdeli akustik, sert ve yüksek ses perdelerine ulaşabilir. Elektro modellerin; 7, 8, ve 12 telli gibi farklı çeşitleri bulunur. Bas gitar ise hem görüntüsü hem de sesi ile diğerlerinden kolayca ayrılır. Rock, funk, blues ve soul müzik türlerinde yer alan enstrüman, elektro modele göre tok bir sese sahiptir. Kalın telli ve ağır ürün; 4, 5 veya 6 tele sahip olabilir. Ayrıca bu gitarın perdeli ve perdesiz modelleri de bulunur. Akustik ve elektro bas seçenekleri ise birbirinden farklı müzik deneyimleri sunar.

Rock müziğin olmazsa olmazı elektro gitar, her dönem yoğun bir ilgi görür. Sap, gövde ve baş bölümlerinden oluşan enstrüman, amplifikatöre bağlanarak kullanılır. 1920’lerden bu yana müzik dünyasında var olan bu enstrüman, manyetik aksamıyla sesi elektrik akımına dönüştürür. Elektro model, gövde şekline göre çeşitlenir. Bu gitar türü; bolt-on, set-neck ve neck-thru olmak üzere üç farklı sap modeline ayrılır. Aynı zamanda elektro gövde yapısına göre; boş, yarı boş ve katı olmak üzere üç modelde sunulur. Bu özgür ve sert enstrüman, canlı renkleri ve geniş ses aralıklarıyla hayranlık uyandırır.

Gitar Tiplerinin Özellikleri Nelerdir?

Gitar Tiplerinin Özellikleri Nelerdir?

Lavta enstrüman ailesine benzerliğiyle öne çıkan gitarın tarihi, Endülüs Emevilerine kadar dayanır. O zamanlardan beri ritim tutmak için tercih edilen bu ürün, Rönesans Dönemi’nde chitarra formuna bürünür. Gitarın son hâli olan 6 tele kavuşması ise 17. yüzyılda İtalyanlar sayesinde gerçekleşir. Yaşadığı bu göz kamaştırıcı gelişim boyunca enstrüman, farklı formlara ve özelliklere sahip olur. Bunun üzerine teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde de 1920’lerin başında klasik modeldeki gitara ses ve ton kalitesini artıran elektrik aksamı bağlanır.

Gitarlar, hangi boyutta ve tarzda olursa olsun benzer özelliklere sahiptir. Sap, gövde ve baş olmak üzere üç bölümden oluşan bu enstrüman, parmaklarla veya penayla çalınır. Sıklıkla 6 telli tasarlanır. Ancak bu ürünün; 7,10,12 telli modelleri de bulunur. Perdeli bir çalgı olan gitar, başlıca özelliklerine göre son derece geniş seçeneklere ayrılır. Ancak her birinde temel prensip aynıdır. Gitar kısımları, her modelde üçe ayrılır. Sap kısmında yer alan perdeler ise üzerinde çeşitli notalar bulunur.

Gitar modellerine göre perdelerde yer alan notalar da benzerlik gösterir. Baskın olmayan elle sapta bulunan notalar üzerine kuvvet uygulanır. Baskın elle de aynı telin gövdedeki uzantısı titreştirilir. Tellerden çıkan titreşim dalgaları gövdede yankılanarak dışarı daha tok ve yüksek bir şekilde ulaşır. Tüm gitar türleri, doğru ve net ses aralıklarına ulaşabilmek için akorda ihtiyaç duyar. Baş kısmında yer alan vidalar, telleri gerip yumuşatmaya yardımcı olur. Yani bu vidalar sayesinde tellerin gerginliği ve akordu ayarlanır.

Üstten aşağı doğru tellerde; mi, la, re, sol, si ve mi baskın notaları yer alır. Sıklıkla farklı bir müzik aletine veya en üstteki tele göre yapılan akort, tüm notaları doğru almak için olmazsa olmazdır. Neredeyse tüm modeller sesi, gövdeden doğruca karşıya iletir. Ancak bu durum, elektro türü gitarlarda biraz farklıdır. Doğrudan amfi bağlantısıyla çalışan bu ürün, kulaklıkla da kullanılabilir. Kulaklıklı gitar çeşitleri, özellikle egzersiz yaparken çevreye gürültü yayılmasına engel olur. Ayrıca tüm notaları daha net ve yakından duyarak yeteneklerinizi geliştirmenize de yardım eder.

Tasarımları Farklı Olan Gitarların Modelleri Nasıldır?

Tasarımları Farklı Olan Gitarların Modelleri Nasıldır?

Telli çalgıların olmazsa olmazı gitar, çalışma prensibine ve üç temel kısmına göre farklı çeşitlere ayrılır. Ancak bu ürünün çok sayıda seçeneğe ulaşmasındaki önemli etkenlerden biri de tasarımdır. Özellikle renge ve desene göre çeşitlilik gösteren tasarım, kişisel beğenileri yansıtır. Klasik modellerde sıklıkla kahve tonları hâkim olsa da canlı renklere sahip gitarlar da bulunur. Kahverengi gitar çeşitleri, her dönem yoğun ilgi görür. Bu gitarlar genellikle yapımında kullanılan ağacın doğal rengini yansıtır. Kimi zaman bu renk, verniklerle daha koyu ve bohem bir hava kazanabilir.

Neşeli ve sınırsız kişiliğini ortaya çıkarmak isteyenler enstrümanlarında bile renklerin özgürlüğünden faydalanır. Klasikten elektro modele kadar siyah gitar çeşitleri, her tarza hitap eder. Siyahın asil duruşu, müzik yaparken kendinizi klas hissetmenize yardımcı olur. Beyaz gitar modelleri ise ferah havasıyla öne çıkar. Tamamen beyaz modellerin yanı sıra kontrast desenlerle süslenen gitarlar da bulunur. Koyu renklerden hoşlananlar için lacivert gitar seçenekleri de oldukça uygundur. Lacivertin asil ve ilham verici etkisiyle her tarzda müziği yapabilirsiniz.

Gitarlar, canlı renklerle ve desenlerle de tasarlanır. Yeşil gitar çeşitleri, her tonuyla doğayı ve huzuru parmaklarınızın ucuna getirir. Tamamen yeşil modellerin yanı sıra bu rengin siyahla uyumunu gözler önüne seren tasarımlar da bulunur. Müzik yaparken asaletinden ödün vermek istemeyenler için mor gitar çeşitleri oldukça uygundur. Hem klasik hem de elektro modellerde liladan patlıcan moruna kadar birçok ton yer alır. Mavi gitar seçenekleri ise gökyüzünü anımsatan tasarımıyla şıklığı ve özgürlüğü bir araya getirir. Neşeli ve sevecen kişiliğini ortaya çıkarmak isteyenler için pembe gitar modelleri mevcuttur.

Bu zamansız enstrüman, modellerine göre de farklı tasarımlara sahip olur. Özellikle klasik ve elektro modeller, keskin hatlarıyla birbirinden kolayca ayrılır. Klasik tarz gitarlar, daha geniş ve şişkin gövdelerinin yanı sıra yuvarlak hatlarıyla öne çıkar. Elektro ise keskin ve sert köşelere sahip olur. Çarpıcı hatlarıyla ve renkleriyle elektro modeller, rock müziğin alışılmışın dışında ve kalıplara sığmayan ruhunu yansıtır.

Gitar Modellerinin Materyalleri Nelerdir?

Gitar Modellerinin Materyalleri Nelerdir?

Materyal, kaliteli gitar çeşitlerinin sağlamlığını ve ses aralığını belirleyen unsurların başında gelir. Her enstrümanda olduğu gibi bu üründe de sıkça tercih edilen materyallerin arasında ağaç yer alır. Özellikle telli çalgılar, dayanıklı ve akustiği iyi ağaçlardan tasarlanır. Sap, baş, gövde ve klavye bölümlerinde farklı ağaçlar kullanılabilir. Kalitesini kanıtlayan gitarlar, sıklıkla Brezilya gül ağacından yapılır. Hindistan gül ağacı da elektro ve akustik modellerin klavye kısmında sıkça tercih edilir. Akağaç ise dokusuyla ve kalitesiyle sap ve klavye bölümlerinde kullanılır.

Abanoz, kalitesiyle ve koyu rengiyle klavye yapımında tercih edilir. Sert dokuya sahip bu ağaç, bas tonlarıyla öne çıkar. Klavye tasarımında dünya üzerindeki 435 abanoz türünün sadece 20 tanesi kullanılır. Bunlar hem akustiği hem de sağlamlığı ile gitar için mükemmel seçeneklerdir. Abanoz ağaçlarındaki tek yönlü paralel uzanan damar yapısı, gitara eğilmeye karşı yüksek direnç kazandırır. Bu sayede uzun yıllar bakımsız kalsa bile abanoz ağacı, enstrümanın kalitesini ve formunu korumasını sağlar.

Bu enstrümanın tasarımında kullanılan diğer materyaller; gül ağacı, maun, sedir, kızılağaç gibi türlerdir. Sert bas notalara sahip olan maun, jazz ve blues müziğin olmazsa olmazı akustik tarzdaki gitarlarda sıkça kullanılır. Parlak ve tiz notalara sahip kızılağaç ise uygun fiyatlı gitarlarda yer alır. Bulunması son derece kolay olan bu ağaç, rahat şekle girme özelliğiyle son derece yaygındır. Oymacılığın baş tacı dişbudak ise kalitesiyle öne çıkar ve gitar üretiminde sıklıkla tercih edilir.

Renkli gitarlar, kişisel beğenileri özgürce yansıtmanın kolay yollarından biridir. Gitar tasarımlarında öne çıkan renkler ve vernikler, sesi doğrudan etkilemese de ağacı uzun yıllar boyunca korur. Özellikle doğrudan ağaç üzerine uygulanan parlak cilalar, enstrümana bohem ve doğal bir etki kazandırır. Mat renk gitar çeşitlerinde ise bu etki doğrudan su bazlı enstrüman boyalarıyla ve vernikleriyle sağlanır. Desenli gitar çeşitlerinde ise farklı boyalar ve teknikler öne çıkar. Alışılmışın dışında ve çarpıcı bir enstrüman arayanlar için şeffaf gitar çeşitleri de bulunur. Şeffaf modellerin yapımında ağaçların yanı sıra akrilik ve pleksiglas malzemeler kullanılır.

Gitar Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Gitar Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Gitarlar; tasarımı, ses aralıkları, kullanım biçimiyle ve boyutlarıyla son derece geniş seçeneklere ayrılır. Buna bir de kişisel beğeniler ve özellikler eklendiğinde uygun modeli seçmek bir hayli zorlaşabilir. Kendinize uygun modeli seçmek için dikkat etmeniz gereken birkaç unsur bulunur. Bunlardan ilki tarzınız ve ilgi alanlarınızdır. Özellikle her beğeniye hitap eden elektro tip gitarlar, pesten tize kadar birçok sese ulaşabilir. Rock ruhunu yakından hissetmek isterseniz kullanılan materyallere göz atmanız gerekir. Özellikle elektrik aksamının kalitesi ve kullanılan materyaller, elektro modellerin ses kalitesini belirler.

Modeller arasından seçim yaparken materyalleri göz önünde bulundurmalısınız. Enstrümanlar tasarlanırken akustiği iyi olan ağaçlar tercih edilir. Ancak her ağaç türünün kendine has bir yapısı vardır. Özellikle Brezilya gül ağacı net ve pürüzsüz bir ses kalitesi sunar. Ihlamur ağacı, sesi biraz daha yumuşattığı için sıklıkla klasik modellerde kullanılır. Elektro modeller için elektrik aksamının kalitesine göre değişmekle birlikte maun ideal materyallerden biridir. Güneş dişbudak, açık ve net bas sesleri sağlar. Ladin ise son derece güçlü rezonansıyla kuvvetli ve dengeli bir ses kalitesi sunar.

Enstrüman seçerken boyut da son derece önemlidir. Özellikle büyük gitar çeşitleri, başlangıçta sizi yorabileceği gibi çocuklar için pek de uygun değildir. Bunun yerine müziğe meraklı küçükler için çocuk gitarı tercih etmek gerekir. Küçük gitar fiyatları aynı zamanda son derece bütçe dostudur. Müziğe yeni başlayan gençler ve yetişkinler için ise orta boy gitarlar uygundur. 7-15 yaş gitar olarak bilinen bu ürünler, hafifliğiyle egzersizleri son derece kolaylaştırır.

Çeyrek, yarım, üç çeyrek ve tam boy olmak üzere seçeneklere ayrılan klasik model, boyutlarıyla farklı yaşlara hitap eder. Junior gitar olarak da bilinen çeyrek boy, 4-6 yaş arasındaki çocuklara uygundur. Yarım boy, 5-8 yaş arasında hitap eder. Üç çeyrek ise 8-11 yaş arası için tercih edilir. 8-12 yaş gitar fiyatları, küçük boyutlarıyla uygun aralıklarda seyreder. 10 yaş gitarlar, eğlenceli renklere ve desenlere de sahip olabilir. Tam boy modeller ise 11 yaş üstü herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Gitar Modellerinin Fiyat Aralığı Nasıldır?

Gitar Modellerinin Fiyat Aralığı Nasıldır?

Dünyaca tanınmış gitar markaları, kaliteyi ve estetiği maksimum seviyeye çıkarmak için son derece çeşitli tasarımlara imza atar. Klasik modellerin yanı sıra renkleriyle ve ilginç hatlarıyla öne çıkan ürünler, herkesin beğenisini kazanır. Ürünün estetik tarzını belirlemek için kullanılan materyaller, kaliteyi ve ömrü de doğrudan etkiler. Aynı zamanda gitar fiyatları da tasarımdan ve materyallerden etkilenir. Farklı boyutlarıyla her beğeniye ve bütçeye hitap eden çalgılar bulunur. Özellikle küçük boyutlar hem hafifliği hem de bütçe dostu fiyatları ile öne çıkar.

Çalgının türü ve hitap ettiği müzik dalı da fiyatları belirlemeye yardımcı olur. Örneğin klasik gitar markaları, elektro modellere göre daha uygun fiyatlarla sunulur. Elektro ve bas modeller, klasiklerden daha detaylı tasarıma sahiptir. Özellikle sesi ve müziği doğrudan etkileyen elektrik aksamının kalitesi, fiyatları artırabilir. Bunun yanı sıra üründe kullanılan materyaller de oldukça etkilidir. Örneğin ahşap gitar fiyatları, ürünün farklı bölümlerinde kullanılan ağaç türüne göre değişir. Bulunması ve şekillendirmesi son derece kolay olan dişbudak, ıhlamur ve kavak ağaçlarından üretilen gitarlar uygun fiyatlarla satışa sunulur.

Gitar renkleri ve fiyatları arasından da bir ilişki söz konusudur. Birçok modelde ağaç üzerine doğrudan vernik uygulanarak farklı kahverengi tonları elde edilir. Ancak renkli modellerde uzun ömürlü ve parlak boyalar tercih edilir. Enstrümanlar gibi aksesuarlar da farklı fiyatlara sahip olabilir. Amfi ve kulaklık gibi gitar ürünleri, rock müzik için olmazsa olmazdır. Bu ürünler, doğrudan sesin ve müziğin kalitesini belirler. Bunun yanı sıra enstrümanları güvenli bir şekilde taşımak için gitar kılıfı kullanmak gerekebilir. Siyah klasik kılıfların yanı sıra farklı beğenilere hitap eden baskılı ve desenli modeller de bulunur. Siz de tarzınızı yansıtırken özgürce müzik yapabilmek için enstrümanları ve aksesuarları Trendyol’dan satın alabilirsiniz.

Gitarda Kaç Tel Vardır?

Klasik gitarda ipek üzerine sarılmış kalın 3 tel ve naylon ince 3 tel bulunur. Ancak bazı elektro gitar türlerinde 4 tel ve çiftli gitarda ise toplam 12 tel yer alır. 6 telli gitarlar parlak, keskin ve pürüzsüz ton ve tınılara sahiptir. 12 telli bir gitarda ise daha çok karakteristik sesler bulunur. Sadece aralarında oktav farklı vardır. 12 telli gitarda daha fazla oktav ayarlaması yapılmaktadır. Çok özel şarkılar için 12 telli gitar tercih edilir. Gitar çalmaya yeni başlayanlar normalde 6 telli gitarı tercih eder. Sonrasında bu işi profesyonel olarak yapanlar, sağ elini geliştirenler ve fretting tekniğini öğrenenler 12 telli gitara geçmektedir. Ancak pratik yapmak ve teknik geliştirmek için 6 telli gitar ile alıştırma yapmak doğru olacaktır. Her iki gitarı çalarken en temel farkın boynun genişliğidir.

Gitar Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gitar alırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında kaliteli malzemeden yapılmış olması, perde ve aralıklarının ölçülü olması ve jak girişinin iyi olması gereklidir. Özellikle yeni başlayanların gitara alışması açısından gitarın kaliteli olması çok önemlidir. Buna ek olarak klavyenin düzgün olması, truss rod ayarının iyi olması, tel gerginliği olduğunda burguların sağlam durması da dikkate alınacak diğer unsurlar arasındadır. Ayrıca kasa ya da klavye iyi bir şekilde incelenmelidir. En ufak bir çatlak, çizik, delik gibi deformasyonlar ses ayarında bozukluk yaratabilir. Gitar sapının gövde kalınlığına oranına da dikkat edilmelidir. Normal şartlarda bunun ideal oranı 5.4-9.6 aralığındadır. Gitar satın alırken bu tarz önemli ve detaylı bilgiler öğrenilmelidir. Elbette elektronik gitarın da normal gitardan farklı olarak bazı ölçüt ve kıstasları bulunur. Ancak genel bir değerlendirme yaptıktan sonra uzman bir kişiyle gitar satın almaya gidilmelidir.

4/4 Klasik Gitar Boyu Kaç Cm'dir?

4/4 klasik gitar boyu 62 cm-64 cm aralığındadır. Gitarlar farklı boyutlarda üretilir. Gitar boyu çalma performansını ve ses çıkarma düzeyini etkiler. Bir çocuğun tam boyutlarda bir gitar çalması zordur. Aynı şekilde bir yetişkinin de küçük boyutlarda gitar çalması aynı oranda zorlaşacaktır. Daha önce hiç gitar satın almayan birinin karşısına mutlaka boyutlar çıkacaktır. Gitar boyutları 1 /4 , 1 /2 , 3 /4 ve 4 /4 olarak değişkenlik gösterir. 11 yaş ve üzeri kişiler için en ideal gitar boyu 4 / 4 boyutundaki gitarlardır. Bu gitar boyu klasik gitarla birebir ölçüdedir. Eşikten köprü kısmına kadar gitarı ölçmek doğru sonucu bulmayı sağlar. Sap uzunluğu genel olarak aynı olsa bazı gitar çeşitlerini çok ufak farklılıklar görülebilir. Çocuklar için her sene ayrı gitar almak yerine doğru boyda ölçüp almak bütçeden ve zamandan tasarruf ettirecektir. Trendyol’dan ürün yorumları ve değerlendirmelerini inceleyebilir ve sipariş oluşturabilirsiniz.