İlgili Kategoriler
Fiyat
Akü Sayısı
Taşıma Çantası
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Elektronik Hız Ayarı
Yan Sap
Ürün Puanı

Çok Fonksiyonlu Matkap Modelleri ve Fiyatları

Delme, kesme ve frezeleme gibi insan gücüyle yapılması son derece güç olan işler, matkap çeşitleriyle pratik ve güvenli şekilde hâlledilebilir. Matkabın; darbeli, şarjlı, frezeli, sıkmalı, manuel, benzinli ve daha birçok modeli bulunur. Bu modellerin her biri; ahşap, mermer, beton, demir gibi birçok yüzeyde kullanılabilmesi için çeşitli özelliklere sahiptir. Beton delme işleri için daha büyük boyutlu ve güçlü cihazlara ihtiyaç duyulurken küçük montaj işleri için vidalama setleri kullanılabilir. Vidalama ve delme özelliğine sahip küçük boyutlu matkaplar, sıklıkla ev ve küçük atölyeler için tercih edilir. Matkaplar, hitap ettikleri delme ve montaj işlemlerine göre çeşitli uçlarla birlikte kullanılabilir. Bunun yanında kullanılacak alanın zorluğuna göre hilti özelliği bulunan büyük matkaplar da üretilir.

Matkap, metal, ahşap veya diğer malzemelerden veya içinden delik açmak için kullanılan işlevsel araçtır. Genel, profesyonel ya da ağır hizmet tipi kullanım için tasarlanan çok sayıda matkap, farklı uçlar ile çok yönlü çalışma olanağı sağlar. Geniş bir güç ve model aralığı ile matkap fiyatları tüm bütçelere hitap eder. Matkap seçiminde güç, hareketlilik ve ağırlık dikkate alınması gereken en önemli kriterlerdir. Herhangi bir el aleti gibi matkabın tasarımı, çalışırken nasıl hissettiğinizi yakından etkiler. Bu nedenle matkap seçerken projenizin gerektirdiği özellikleri düşünmelisiniz. Boyut ve ağırlığı güç kullanımına göre dengelemelisiniz. Günlük işler için küçük şarjlı matkap modellerini, profesyonel kullanım için delici kırıcı matkap ya da SDS matkap modellerini tercih edebilirsiniz. Mini matkap seti ile hem matkap hem de en çok kullanılan uçları tek bir set ile satın alabilirsiniz.

Fonksiyonel Matkap Modelleri

Fonksiyonel Matkap Modelleri

El tipi (kablolu veya kablosuz ), matkap presleri ve manyetik tabanlı matkaplar olmak üzere üç tip matkap vardır. En uygun matkap tipini seçmek için çalışma koşullarınızı dikkate almalısınız. Delmeniz gereken malzemelere bağlı olarak, deliklerin çapı ve derinliği farklılık gösterir. Çoğu üretici, her malzeme için maksimum çap ve derinlik hakkında bilgi verir. Matkabın gücü, satın alma sırasında göz önünde bulundurmanız gereken başka bir özelliktir. Matkabınız ne kadar güçlü olursa, beton gibi çok sert malzemeleri delmek o kadar kolay olur. Hilti matkaplar, beton gibi sert ve sıkı zeminleri güvenli ve kolay delmek için oldukça kullanışlıdır. Hız, matkabın gücüne bağlıdır. Bazı malzemeler için (metaller gibi), hız çok yüksekse, matkap ucuna zarar verebilirsiniz. Bu nedenle, bu tür malzemeler için elektronik hız kontrollü ya da devir ayarlı matkap kullanmanız gerekebilir. Aynı zamanda bu tarz dirençli yüzeylerde 1000W matkap gibi güçlü aletler kullanmanız gerekir.

Popüler matkaplara ek olarak özel projeler için kullanılan pnömatik, dik açılı, CNC ve spiral matkap gibi çok çeşitli matkap türleri bulabilirsiniz. Kademeli matkap uçları da pürüzsüz delme işleri için son derece kullanışlı türlerden biridir. Dik açılı pnömatik matkaplar elektrikli muadilleriyle aynı şekilde çalışır, ancak elektriğe ihtiyaç duymaz. Matkap üzerindeki madren, matkap gövdesine 90 derecelik bir açıyla monte edilir. Uç yapısı ve özel tasarımı ile tam boyutlu bir matkabın sığmayabileceği alanlara erişebilmenizi sağlar. Zemin kirişleri gibi dar alanlarda çalışmanıza izin verir. CNC (Bilgisayar Sayısal Kontrol) delme seri üretim endüstrilerinde hassas delikleri hızla elde etmek için kullanılır. CNC matkap genellikle delme, frezeleme ve tornalama yapabilen çok fonksiyonlu bir alettir. Önceden programlanmış işlevselliği nedeniyle, CNC matkaplar harici bir bilgisayar terminaline sahip tamamen kapalı ünitelerdir.

Pnömatik ya da havalı matkap, fener benzeri bir silindirden, kablolu matkaplara benzeyen tabanca şekline kadar çeşitli şekil ve boyutlarda gelir. Elektrikten ziyade basınçlı hava üzerinde çalışan profesyonel aletlerdir. Bu matkaplar uygun bir hava kompresörüne bağlı bir hava hortumu gerektirir. Tetik genellikle altta, üstte veya arkada bir hava regülatörü ile bulunur. Havalı matkaplar, kablolu veya kablosuz matkaplar gibi işlev görür. Bununla birlikte matkaplar elektriksiz çalıştıkları için suyla temas edebileceği ortamlarda kullanımı güvenlidir. İki başlı matkap, akülü matkap ile darbeli vidalama makinesini birleştiren nispeten yeni bir konsepttir. Aynı anda her iki araca da ihtiyaç duyanlar için mükemmel bir cihazdır.

Hareket Özgürlüğü İçin Akülü Matkaplar

Hareket Özgürlüğü İçin Akülü Matkaplar

Erişilebilir şarjlı matkap fiyatları, yüksek hareket kabiliyetine ve çok çeşitli özelliklere sahip olmanızı kolaylaştırır. Günümüzde çoğu şarjlı darbeli matkap, daha fazla güç ve daha uzun çalışma süresi sağlayan lityum-iyon (Li-ion) pillerle çalışır. Darbeli şarjlı matkap, lion pili sayesinde uzun ömürlü ve yüksek performanslı kullanım imkânı verir. 4 ila 8 voltluk voltaj değerleri, mini matkap ve hafif hizmet tipi akülü vidalama matkap çeşitleri için yeterlidir. Bununla birlikte 12 ila 18 voltluk matkaplar çoğu ev kullanıcısının gereksinimlerini karşılar. Yüksek güçlü bir model daha ağır işleri yapar, ancak daha fazla voltaj matkabın daha büyük ve daha ağır bir aküye sahip olması anlamına gelir. Fırçasız olarak da bilinen kömürsüz şarjlı matkaplar, daha uzun kullanım ömrüyle bilinir. Fırçasız şarjlı matkaplar, daha az enerji tüketerek yüksek performans sunar.

Akülü matkapların periyodik olarak şarj edilmesi gerekir. Şarj ederken çalışmaya devam edebilmeniz için yedek bir pil bulundurmak isteyebilirsiniz. Pillerin çalışma sürelerinini ve kullanım sırasında ne kadar etkili olacaklarını karşılaştırmak için amper-saat değerlerine bakabilirsiniz. Daha fazla amper-saat ve daha fazla volt, daha uzun çalışma süresi sağlar. Ancak pil şarj seviyesi, birlikte çalıştığınız malzeme, sürekli kullanım seviyesi ve eşit sıcaklık pilin ömrünü etkiler. Akülü matkaplar ahşap, fiberglas, metal ve plastiği kolayca delebilir. Ancak çoğu model yüksek güç gerektiren beton veya duvarda kullanılacak kadar güçlü değildir. Duvar delici matkaplar, sıklıkla benzinli çalışma modeliyle öne çıkar. Benzinli matkap modelleri, büyük boyutlarıyla dikkatli kullanım gerektirirken güçlü motoru ile kesintisiz çalışma imkânı verir.

Akülü matkaplar 12V, 14.4V ve 18V gibi çeşitli voltaj seçenekleri ile mevcuttur. Daha yüksek voltajlı matkaplar daha güçlüdür ve birçok özelliğe sahiptir, ancak daha düşük voltajlı olanlardan daha büyük ve ağırdır. Kablolu muadillerine benzer şekilde, akülü matkaplar daha taşınabilir bir kullanım sağlamak için bir pil takımı kullanır. Akülü modellerin alet kemerinde taşınması daha kolaydır. Öte yandan kullanımlar arasında şarj etmenizi gerektiren sınırlı şarj kapasitesine sahiptir. Aynı zamanda yedek piller taşımanızı gerektirebilir. 48 volt şarjlı matkaplar, vidalama ve delme işleri için oldukça kolaylık sunar. 36v şarjlı matkaplar ev ve atölye kullanımı için ideal güce sahiptir. 24v şarjlı matkap seçenekleri, lityum iyon pili ile tek şarjla uzun süreli kullanım imkânı verir. Ev içinde delme ve vidalama işleri için yeterli bir ürün arıyorsanız 18v şarjlı matkapları da tercih edebilirsiniz. 12v şarjlı matkaplar ise hafif tasarımı ile daha çok basit vidalama işleri için kullanılır.

Kablolu Matkaplarla Yüksek Güç

Kablolu Matkaplarla Yüksek Güç

Kablolu matkap çeşitleri bir prizden güç çektiği için daha yüksek güç sunar. Kabzası ve değişken boyutlu matkap uçları sayesinde rahat ve kullanışlı bir alettir. Ahşap, plastik, metal veya fiberglas içeren herhangi bir uygulamada eşit derecede iyi çalışır. İlave akü donanımı olmadığı için benzer özelliklere sahip kablosuz bir modelden daha hafiftir. En popüler matkap sapı stili olan T tutamaklı matkaplarda, matkap gövdesinin ortasına yakın bir tutamak bulunur. Bu tasarım, bileğin zorlanmasını önlemek ve daha iyi bir denge sağlamak için ağırlığı dağıtır. Özellikle küçük matkap tercih edenler için iyi bir seçimdir. Sıkma matkaplar, küçük boyutlarına rağmen delme ve vidalama işlerini tek başına yapmasıyla beğeni kazanır.

Sabit bir güç kaynağı, daha uzun çalışma süresi anlamına gelir ve pili şarj etmek için durmaya gerek yoktur, ancak kablo, hareketliliği kısıtlar. Çalışma alanınızın elektrik prizinden ne kadar uzak olduğuna bağlı olarak, uzatma kablosuna ihtiyaç duyulabilir. Amper değerine göre matkabın güç performansı değişiklik gösterir. Akülü matkap teknolojileri ile kıyaslandığında kablolu modeller çok daha yüksek tork sağlayabilir. Yüksek torklu matkaplar, daha güçlü ve hızlı dönmeleri sayesinde tüm delme ve kırma işlerini kolaylaştırır. Kablolu bir elektrikli matkap seçmenin ana avantajı, size sabit bir oranda daha yüksek bir güç sağlamasıdır. Bu sayede daha zorlu işler ve daha ağır iş yükleri için ideal bir çözüm sunar. Çalışma ortamında iyi bir uzatma kablosu gerekli olmasına rağmen pil ömrünün bitmesi konusunda asla endişe duymanız gerekmez. Diğer bir avantaj ise her bütçeye uygun aralıklarda seyreden elektrikli matkap fiyatlarıdır.

Darbeli matkap, matkap ucunu beton, taş veya diğer sert malzemelerde kullanabilmek için çok fazla güç üreten en popüler kablolu matkap türlerinden biridir. Daha yüksek tork patlamaları ile size daha fazla güç sunarak standart bir matkaptan farklı çalışır. Birçok modelde darbeli, kırıcı, döner veya kombine modlar arasında geçiş yapma seçeneği sunulur. Sert yüzeylerde en iyi şekilde çalışan akülü darbeli matkap modellerinin döner moda geçebilme yeteneği, bu matkapların normal projelerde de kullanılmasına izin verir. Altıgen soketi ile elde edilen darbeli çalışma prensibi sayesinde kırıcı matkap modelleri zor projelerde hızlı çalışma olanağı sunar. Kırıcı delici matkaplar, güçlü motorlarıyla şantiyelerden küçük ev atölyelerine kadar farklı alanlarda kullanım imkânı verir. Ev tipi matkaplar sıklıkla küçük boyutları ve kolay kullanım özellikleriyle öne çıkar. Ancak nostaljik parçalardan hoşlananlar için manuel matkaplar da bulunur.

Profesyonel Matkaplarla Seri Üretim

Profesyonel Matkaplarla Seri Üretim

Matkap presleri hassas aralıklı delikler oluşturabilen tezgah üstü aletlerdir. Çoğunlukla atölyeler için büyük matkap çeşitleri olarak kullanılır. Kalın ve sert malzemelere dikey ve temiz delikler açmayı mümkün kılan güçlü ve hassas matkaplardır. En güçlü matkap presleri 30 mm çapa kadar delikler delebilir. Presler, matkap sehpası ya da tezgâhı kullanılan modeller ve sabit matkaplar olmak üzere iki tana tipe sahiptir. Tezgâh tipi modeller küçük ahşap veya metal parçalarını hassas bir şekilde delmenizi sağlar. Sabit matkaplar yere yerleştirilir. Çok güçlü motorları ile çok büyük parçaları delmenize izin verir. İşlevlerini artırmak için zımpara tamburları veya diğer aksesuarları ekleyebilme özelliğine sahiptir. Sütunlu matkap olarak bilinen modeller, tezgâh üstü muadillerinden daha büyük olmakla birlikte bu araçların taşınması bazı durumlarda daha kolaydır. Sütunlu matkap tezgâhı ile daha iyi güç, daha fazla istikrar ve daha geniş bir çalışma alanı elde edebilirsiniz. Ahşap, metal veya diğer malzemelere delik veya delik açmak için matkap preslerini tercih edebilirsiniz.

Matkap presleri tek fazlı veya üç fazlı motor seçenekleri ile satışa sunulur. Masaüstü ya da tayaklı markap ürünleri genellikle bir çalışma tezgahına monte edilen modellerdir. Matkap ayarlanabilir bir platformun üzerine dikey olarak yerleştirilir. Diğer aksesuarlar için matkap uçlarını değiştirebilme özelliği sayesinde atölye çalışmalarında çok sayıda kullanıma sahiptir. Çok başlı matkaplar; kesme, delme, frezeleme, vidalama gibi birçok işlemi tek başına yapabilir. Tezgah üstü veya el tipi freze matkaplar, ahşap çalışma yüzeylerinde güçlü ve pratik kullanım imkânı verir. Tezgah üstü modeller yüksek motor performansları sayesinde özellikle profesyoneller için çok değerli bir araç olmakla birlikte yeni başlayanlar için uygun olmayabilir. Manyetik matkap genellikle inşaat sahalarındaki metal yapılarda kullanılan özel bir matkap presidir. Sıradan matkap preslerinin aksine, mıknatıslı matkap ürünlerinin zemine veya bir çalışma tezgâhına sabitlenmesi gerekmez. Manyetik taban, matkabın metalden yapılmış herhangi bir yüzeye anında sabitlenmesini sağlar.

Bir matkap presi seçmeden önce ne için kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. El tipi matkaplarda olduğu gibi profesyonel matkapları seçerken de matkabınızın gücüne dikkat etmeniz önemlidir. Ayrıca üzerinde çalışabileceğiniz parçaların boyutunu belirleyen masa ile mandren arasında ideal bir mesafe belirlemeniz de gerekir. Dikkate alınması gereken diğer bir faktör kullanıcı deneyimidir. Çalışmanızı daha rahat hale getirmek için mandrenin indirilmesini kolaylaştıracak uzun saplı bir matkap satın almanız çalışma konforunu artırabilir. Bazı kollu matkap modelleri mandreni indirmeyi daha kolay, daha pürüzsüz ve daha hassas hale getiren bir el çarkı ile donatılmıştır.

Matkap Seti ve Uçları ile Çok Yönlü Kullanım

Matkap Seti ve Uçları ile Çok Yönlü Kullanım

Matkapların çoğu inch cinsinden belirtilen mandren numaralarına sahiptir. 1/4 inç, 3/8 inç ve 1/2 inç en popüler boyutlardır. Boyut, bir matkap hakkında iki önemli şey anlatır. İlk olarak, matkabın alabileceği uçların şaft boyutu için bir üst sınır sağlar. Daha büyük uçlar genellikle daha geniş saplara sahiptir. Örneğin, harç veya derz dolgu macunu karıştırmak için kullanacağınız ağır hizmet tipi bir karıştıcı matkap ucu, küçük mandrene sahip bir matkaba sığmaz. İkincisi, mandren boyutu ayrıca bir matkabın gücü ve kapasitesi ile yakından ilişkilidir. Daha güçlü matkaplar genellikle daha büyük mandrenlere sahiptir ve kısmen bir matkabın delme kapasitesini belirler. Mandren ne kadar büyük olursa, matkabın tutabileceği uç o kadar büyük olur ve tipik olarak model daha fazla güce sahip olur. Yani mandren boyutu, bir matkabın ne kadar güçlü olduğuna dair iyi bir göstergedir.

Ürünler, kullanım stiline bağlı olarak ağır hizmet, genel kullanım ve hafif hizmet olmak üzere üç genel kategoride satışa sunulur. Matkap markaları ürünlerini bu şekilde pazarlamasa da matkapları kategorize etmek için sıklıkla mandren boyutu kullanılır. Ağır hizmet kategorisindeki modeller, kablosuz modellerde bulabileceğiniz en büyük boyut olan 1/2 inç mandrene sahip olanlardır. Bu matkaplar yüksek güç gerektiren zorlu uygulamalarda tercih edilir. Genel kullanım için tasarlanan matkap seti çeşitlerinin genellikle 3/8 inçlik mandrenleri vardır ve muhtemelen ihtiyacınız olan uçların büyük bir kısmı ile çalışır. Hafif hizmet tipi matkaplar ise sıklıkla sabit ve 1/4 inçlik bir sokete ve sadece altıgen şekilli şaftlı uçları kabul eden bir tasarıma sahiptir. Çoğu temel seviye uygulama için 1/4 inçlik mandren genellikle yeterlidir.

Ayarlanabilir ve değişken hızlı matkaplar, farklı malzemeleri delmek ve çeşitli uçları kullanmak için çok yönlülük sağlar. Yumuşak ağaç, parke, metal ve duvarların delinmesi farklı hızlar, tork veya dönme kuvveti gerektirir. Daha sert malzemeler ve daha büyük matkap uçları daha düşük hızlar ve daha fazla tork gerektirirken, daha yüksek hızlar ve daha düşük tork daha yumuşak malzemeler ve daha küçük uçlarla çalışır. Bazı matkaplar, mandrenleri sıkmak ve gevşetmek için bir alet gerektiren anahtarlı mandrenlere sahiptir. Ancak birçok matkapta elle sıkabileceğiniz ya da gevşetebileceğiniz anahtarsız mandrenler de vardır. Bir matkap ucu ile sürücü ucu arasında art arda değişiklik yapmanız gerekirse, anahtarsız bir mandren işi daha hızlı ve basit hale getirebilir.

Matkap Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Matkap Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Geleneksel el matkabı mandrenleri bir anahtar kullanılarak sabitlenir. Bu en güçlü ve güvenilir sıkıştırma türüdür. Geleneksel mandrenlerin çapı 10 mm veya 13 mm olabilir. Çap ne kadar büyük olursa delme kapasitesi de o kadar yüksektir. Kendinden sıkılan mandrenler elle sıkılır ve matkap ucunun çok hızlı bir şekilde değiştirilmesine izin verir. Bir uçtan diğerine geçişi kolaylaştırır. Bu tür mandrenler sadece el tipi matkaplar için kullanılır. Çapı 10 mm veya 13 mm'dir. Bununla birlikte, kenetleme mekanizması geleneksel mandrenden daha az güçlü ve daha az güvenilirdir. SDS matkap mandrenleri ise ucu çok hızlı ve aletsiz değiştirmenize izin verir.

Matkap tavsiyesi almak istiyorsanız, tek tek modelleri karşılaştırmadan önce, seçenekleri daraltmak için matkap modellerini voltaja göre filtreleyebilirsiniz. Örneğin, 18 veya 20 voltluk bir şarjlı matkap, 12 voltluk bir modelden daha güçlü olsa da daha hantaldır. 12 voltluk matkaplar çok sayıda vidayı tek bir şarjla vidalamak ya da tipik uygulamalar için yeterli güç seviyesine sahip olmakla birlikte, yüksek güç gerektiren uygulamalar için en iyi seçim olmayabilir. Beton, tuğla ya da sert maddelerle çalışmak için bir matkap satın almayı planlıyorsanız, 18 voltluk güçlü bir model tercih etmek isteyebilirsiniz. Şarjlı matkap seti modellerinde yoğun olarak kullanılan Li-ion pillerin iki önemli özelliği vardır. Örneğin, 18 voltluk bir matkap, aynı markadaki 12 voltluk bir matkaptan daha güçlü olacaktır. Ancak bir markanın 14,4 voltluk bir matkabı, başka bir markanın 12 voltluk bir modelinden daha az güçlü olabilir. Amper-saat, pilin ne kadar enerji içerdiğini gösterir ve bu değer çalışma süresine dönüştürülür. 4.0 amper saatlik bir pil, 2.0 amper saatlik bir pilin iki katına kadar çalışma performansına sahip olmakla birlikte iki kat daha ağırdır.

Bazı piller 25 dakika gibi kısa bir sürede şarj olduğundan, küçük pilli ve daha hafif modelleri tercih edebilirsiniz. Tam performans sağlamak için eski Li-ion pillerin çoğu zaman tam olarak şarj edilmesi ve kullanılması gerekir. Ancak en yeni nesil piller ve şarj cihazları, pillerin aşırı şarj edilmesini önler ve mümkün olan en uzun ömrü sağlamak için şarjlar arasında tamamen boşaltma ihtiyacını azaltır. Yeni şarj cihazları aynı zamanda pilin tam şarja ne kadar yakın olduğunu açıkça gösteren bir gösterge ışığı içerir. Bazı markalarda ayrıca pillerin üzerinde gösterge ışıkları bulunur. Genel kullanımdan profesyonel ürünlere kadar aradığınız en iyi matkapları avantajlı fiyatlarla Trendyol'da bulabilirsiniz.

Darbeli ve Darbesiz Matkap Arasındaki Fark

Temel olarak matkap modelleri, darbeli ve darbesiz şekilde birbirinden ayrılır. Bu noktada adından da anlaşılacağı gibi sert ve delinmesi zor olan zeminler üzerinde uygulama yapabilmek için darbeli modellerin kullanılması önerilir. Bu tip ürünler, darbe uygulama özelliği sayesinde sert zeminlerde kolay şekilde hareket edebilme imkanını beraberinde getirir. Bunun yanı sıra darbesiz olarak tasarlanan ve belli başlı zeminlerde kullanılan modeller de vardır. Bunlar ise var olan alan üzerinde kolaylıkla delme işlemi yaparak herhangi bir darbe uygulamaz. Genellikle ince zeminler üzerinde etkilidir. Darbeli modeller ise sert betonların kısa süre içerisinde delinmesine yardımcı olması ile bilinir. Öncelikli olarak kullanım alanınızı belirleyerek sonrasında modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

Matkap Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Matkap gibi delici araç gereçlerin çeşitli özelliklere sahip olması gerekir. Zeminlerin kolaylıkla delinebilmesi için gerekli güce sahip olan ürünlerin tercih edilmesi büyük önem taşır. Bu noktada uygulama alanlarınıza dikkat ederek uygun modele yönelebilirsiniz. Ayrıca ürünü devamlı ya da sadece ihtiyaç halinde kullanmak da sipariş oluşturma aşamasına dikkar edilmesi gereken detaylardan biridir. Sürekli şekilde kullanılacak modellerin dayanıklı ve bir o kadar da işlevsel olmasına özen gösterilir. Farklı büyüklüklere sahip olan ürünlerin bu açıdan da değerlendirilerek temin edilmesi gerekir. Tutma kısmının ergonomik olmasına dikkat ederek uzun soluklu işlemlerin kolaylıkla yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Darbeli Matkap Kaç Watt Olmalı?

Darbeli özelliğe sahip matkap modellerinin belirli bir güce sahip olması önemlidir. Standart olarak 450 Watt şeklinde ifade edilen bu seviye, güçlü matkaplarda yerini 1500 Watt gibi yüksek miktarlara bırakır. Uygulama yapılacak alan dikkate alınarak farklı güç seviyelerine sahip olan modeller arasından seçim yapılabilir. Duvar ya da alçı levha gibi farklı alanlarda işlem yapabilmek için farklı güç seviyelerine sahip olan araç gereçler gereklidir. İş ya da genel kullanım için dizayn edilen modeller incelenerek ihtiyaçların karşılanabileceği matkap seçeneklerine yönelmek doğru olabilir.