İlgili Kategoriler
Fiyat
Gübre Çeşidi
Ağırlık
Hacim
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?

Kompoze Gübre Çeşitleri ile Toprağını Zenginleştir Trendyol'da!

Ağaçların, saksıların veya bahçe bitkilerinin büyüme ve gelişmesinde toprak, su ve güneş ışığı gibi faktörler önemli rol oynar. Toprak, bitkilerin hayatta kalması için gerekli bir maddedir ve bitki ve çiçeklerin büyüme ve gelişme için ihtiyaç duyduğu bazı besin maddelerini içerir. Bu besinlerin bir kısmı azot, fosfor ve potasyum gibi farklı özelliklere sahip maddelerdir. Bununla birlikte, bu besinler topraktaki süzülme ve nem yoluyla topraktan kaybolur. Sonuç olarak, toprak giderek daha fakir ve çorak hale gelir. Topraktan yeterince besin alamayan bitkiler büyüyemez ve gelişemez. Kompoze gübre ile kaybettiğiniz ve ihmal ettiğiniz bitkilerinizi canlandırabilir, verimi artırabilirsiniz. Kullanılan topraktan daha yüksek verim almak ve daha iyi bitki yetiştirmek için gerekli olan toprak besin maddeleri gübre aracılığıyla toprağa verilir. Bahçede veya saksıda bitki ve çiçeklerinizi gübrelerken doğru anı beklemeniz gerekiyor. Bitki ve toprak ihtiyacına göre değişebilen gübreleme süreleri, bölgenin iklim ve toprak koşullarına da uyarlanabiliyor. Bunun yanı sıra bitki ve çiçeklerinizi yeterince güneş ışığı alabilecekleri alanlara yerleştirerek daha sağlıklı büyümelerine yardımcı olabilirsiniz.Bitki türlerinin gelişimi için gerekli besinlere ihtiyacı vardır. Azot, fosfor ve potasyum.Bu besinlerden iki veya daha fazlasının karıştırılmasıyla elde edilen gübrelere kompoze gübre denir. Üreticiler, tek besin içeren gübrelere göre daha fazla besin içeren bu tür gübreleri kullanırlar. Kompoze gübre amonyak, üre, potasyum, kükürt ve amonyum fosfat içerir. Kompoze gübre karışımı ile reaksiyona girmesi için fosfat ve nitrik asit ekleyerek potasyum, azot ve fosfor içeren katı bir gübre hazırlanır. Reaksiyondan sonra karışıma potasyum ilave edilir. Böylece 15+15+15 kompoze gübre içeren katı bir gübre elde edilir. Temel besin maddelerinin yanı sıra çinko, demir gibi çeşitli katkı maddeleri de katılarak kompoze gübre oluşturulabilir. Kompoze gübre paketinin üzerindeki yüzde değeri, gübredeki besin maddelerinin oranını gösterir. Örneğin bir kompoze gübrenin ambalajındaki 20-20-20 kompoze gübre değeri, gübrenin %20 fosfor, %20 azot ve %20 potasyum içerdiği anlamına gelir. Bileşik gübredeki temel besinler miktar olarak değişir. Kullanılacak ürüne göre seçim yapılması gerekir.

Kompoze Gübrenin Avantajları ve Kullanım Alanları

Kompoze Gübrenin Avantajları ve Kullanım Alanları

Süper kompoze gübre bitkiler için birçok olumlu etkisi ve faydası vardır. Kompoze gübre, istikrarlı bitki büyümesini sağlamak için bitki köklerine eşit şekilde emilir. Kompozeye bağlı olarak, dikim veya ekimden önce temel gübre olarak kullanılır, bu da bitki gelişimini önemli ölçüde destekler. Birçok temel besin maddesini içeren kompoze gübrelerin tarlada işlenmesi kolaydır, maliyet tasarrufu sağlar ve mahsulün tüm besin ihtiyaçlarını karşılar. Birçok temel besin maddesi içerdiğinden farklı gübreler almaya gerek yoktur. Bu da üreticiye birçok avantaj getiriyor. Bu, bitkilere aynı anda birden fazla temel besin sağlamayı mümkün kılar. Gübre firmaları her besin maddesini ayrı ayrı üretme durumundan kaçınırlar. Bu sayede zamandan tasarruf ve teslimat maliyeti gibi birçok avantaj sağlamaktadır.Kompoze taban gübresi her tür bitki için kullanılabilen gübrelerdir. Fosfor, nitrojen ve potasyum gibi temel besin maddelerinin eksik olduğu topraklarda sıklıkla kullanılır. Kompoze gübre kullanmak için toprak analizi gerekir. Analiz sonuçlarına göre toprak için en uygun gübre türünü kullanmanız gerekir.Bitki gelişimi sırasında sıvı halde toprak yüzeyine veya yapraklara uygulanan ve gerekli besin maddelerini içeren bir gübre türüne Kompoze sıvı gübre denir. İz elementli gübre göre toprakla daha hızlı etkileşime girer. Bu hızla gelişen etkileşim bitki gelişimi için çok faydalıdır. Köklere doğrudan damlama veya yaprağa püskürtme sayesinde bitki sıvı gübreyi daha hızlı ve kolay emecektir.

Kompoze Sıvı Gübrenin Uygulanması

Kompoze Sıvı Gübrenin Uygulanması

12.30.12 kompoze gübre topraktaki mikroorganizma sayısını çoğaltır. İçeriğinde bulunan temel besinlerin etkisiyle bitki büyümesi hızlanır. Her dönem bitki için uygundur. Bitki köklerinin gelişmesine fayda sağlar. Toprağın su tutmasına katkı sağlar ve bu sulama ihtiyacını azaltır. Böylece daha kaliteli bir ürün sağlar. Ürünün raf ömrünü uzatır. Tohum çimlenmesini arttırır ve hızlandırır.Toprak analizi sonuçlarına göre belirlenen standarda göre gübre alındıktan sonra uygulamaya başlanır. Kompoze gübre 50 kg temel gübre olarak kullanılır ve ekimden bir veya iki hafta önce veya ekim sırasında tohum derinliğinin 5 cm altına toprağa ekilir. Toprağa ekilirse, ekimden önce bitkinin köklerinin derinliklerine dahil edilebilir. Dikilecek ürün zeytin ağacı ya da meyve ağacı ise dallardan gelen su 2 veya 3 hafta önce dalların tepesine ulaşacak şekilde toprağa karıştırılır.Ağaçlar için kompoze gübre çeşitleri ile kullanımı fidanların yetiştirilmesi ile başlanabilir. Fidanlar dikildikten sonra fidanların kök bölgesinin çeşitli etkenlerden korunması fidanların gelişimi için çok önemlidir. Bitkinin kök bölgesinin gelişimi fosforun yardımına, bitkinin kök sisteminin direnci ise potasyuma ihtiyaç duyar. Dikimden önce fide köklerine fosfor ve potasyum içeren kompoze gübreler uygulanabilir. Ülkemiz topraklarının demir ve çinko içeriği düşük olduğu için kullanılan kompoze gübrelerde daha çok çinko ve demir içeren kompoze gübreler kullanılmaktadır. Olgun ağaçlar için, dal aktif hale gelmeden 2 veya 3 hafta önce toprağı sulanarak çapalanır.

Kompoze Gübre Ne Kadar Kullanılır?

Kompoze Gübre Ne Kadar Kullanılır?

Toprak analizi yapıldıktan sonra bitkinin azot ihtiyacı dekara 10 kg olmalıdır. 20-20-0 kompoze gübre tercih edilebilir. 10 kg gübreleme için hesaplandıktan sonra değer 40'tır. Bu sayı aynı zamanda toprağa verilmesi gereken azot miktarını da ifade etmektedir. Bu sayede diğer hesaplamalarla birlikte kara dökülen fosfor ve potasyum miktarı da belirlenmiş olur. Ağacın yaşına bağlı olarak ağaçlara verilecek kompoze gübre miktarı belirlenir. 10 yaşında bir ağaç için 1 kg kompoze gübre verilir.Kompoze gübre içeriği hemen hemen tüm bitki türleri için, özellikle azot, fosfor ve potasyumdan yoksun topraklar için uygundur. Ancak hangi kompoze gübre ve ne kadar kullanılmalı? Toprak analizi sonuçları alındıktan sonra karar verilmelidir.Bitkilerin ihtiyaç duyduğu temel besin maddelerinin yanı sıra gübre içerisinde kükürt içeren gübrelere kükürtlü kompoze gübre denir. Kükürt, bitkiler için ürün kalitesini ve verimi artıran çok önemli bir mineraldir. Kükürt bitkilerde klorofil oluşumu için çok önemlidir. Kükürtlü kompoze gübreler bitkilerde protein üretimini sağlar. Yağlı ürünlerde kullanılabilir.15. 15. 15 kompoze gübre içerdiği besinler bitki için oldukça besleyicidir ve bitkinin kök bölgesinde eşit olarak dağılır, etkisi stabil ve uzun ömürlüdür. Kompoze gübrenin temel gübre olarak ekimden önce ya da dikimden önce eklenmesi bitki büyümesi üzerinde büyük etkiye sahiptir. Karışık bir besin kombinasyonuna sahip kompoze gübre; tarlada kolaylık sağlar, para tasarrufu sağlar ve mahsulün besin ihtiyacını kolaylıkla karşılar. Birden fazla besin maddesi içerdiği için üreticiler her besin maddesini içeren gübreleri ayrı ayrı satın almazlar ve bitkilere tek tek uygulamazlar. Bu sayede nakliye, depolama, işçilik, zaman ve yakıt tasarrufu sağlanabilir. Daha fazla besin içeren kompoze gübre hemen uygulanır ve bitki aynı anda en az iki ana besin maddesi ile beslenebilir. Gübre üreticileri için her bir besinin ayrı ayrı üretilmesi gerekmediği için depolama, paketleme ve sevkiyatta avantaj sağlayarak kompoze gübre fiyatı düşürür ve çiftçiler için daha uygun hale getirir. Tüm ürünlere Trendyol'dan ulaşabilirsiniz.