Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile telefonların şarj etme özelliği de yerini kablosuz cihazlara bırakmıştır. Kablosuz şarj etme işlemi, cihazların indüksiyon yolu ile şarj edebilme işlemidir. İndüksiyon akımı ya da indükleme kelimesi, üreteç kullanılmadan mıknatıs ya da magnetik bir alan kullanılarak akım elde edilmesi işlemine denilmektedir. Bu işlem sonucu ortaya çıkan elektrik ile şarj işlemi gerçekleşmektedir.
Araç kablosuz şarj aleti akıllı telefonlar için yeni alternatif bir yöntem olmaktadır. Kablosuz telefon şarj aleti cihazının çalışabilmesi için iki farklı standart bulunmaktadır. Bunlar Qi standardı ve powermat standardıdır. Günümüzde hemen hemen neredeyse bütün cihazlar Qi standardını kullanmaktadır ve birçok endüstri kuruluşu da bu standardı desteklemektedir. Cihaz ile herhangi bir bağlantı gerektirmeyen bu cihazlarda şarj işlemini gerçekleştirmek için cihaz üniteye yerleşmelidir. İlk zamanlarda diş fırçaları ürünlerinde kullanılan bu işlem, artık otomobillerde bile kullanılmaya başlanmıştır. Cihazın herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan şarj olmasını sağlayan bu ünitelerin kullanılması, oldukça kolaydır ve sürekli kablo takıp çıkartmak işleminden sizi kurtarmaktadır. Ancak bu ünitelerin şarj olabilmeleri için bir kabloya ihtiyacı vardır.
Her telefona uyumlu kablosuz şarj aleti, teknolojik olarak her geçen gün giderek gelişen bir üründür. Kablosuz şarj aleti yorumları sayesinde tüketiciler hangi ürüne, nasıl bir kablsouz şarj aleti seçeceklerine daha rahat karar verebiliyor. Kablosuz masaüstü şarj aleti sayesinde kablo aksesuarına ihtiyaç duymadan telefonlar şarj edilebiliyor. Şarj ünitesi, yüksek bir manyetik alan oluşturarak elektriği, şarj edilecek cihazdaki bobinler yardımı ile elektriğe dönüştürüyor ve böylece kablosuz bir şarj işlemi gerçekleşiyor. Telefonu masada şarj eder gibi rahatça, kabloya ya da bir yere sabitlemeden şarj edebilmek mümkün hale gelmektedir. Kablosuz şarj aletini tercih ederken Qi sertifikasına sahip olup olmadığına dikkat edilmelidir. Şarj cihazını kablosuz alırken telefonun kaç watta kadar kablosuz şarjı desteklediğini bilmek gerekir. Kablosuz taşınabilir şarj aleti sayesinde ofiste, evde, arabada kolayca kablosuz bir kullanım sağlanır. Çok daha rahat ve özgür bir kullanımın yanı sıra güvenli bir teknoloji sunar. Şarj etme imkânı daha kısadır, pratik bir şekilde ihtiyacınız olan şarj dolmaktadır. Isınma problemi yoktur. Şarj cihazı her yerde rahatça kullanılabilir ve kullanıcıya alan kazandırır. Kablo dağınıklığını önler, bu da görüntü açısından daha güzel bir atmosfer sunar.
Yüksek bir manyetik alan oluşturarak bu alan içerisinde oluşan enerjinin elektriğe çevrilerek şarj etme işlemi, özellikle son yıllarda akıllı telefonlar için popülerliğini arttırmaktadır. Wireless Power Consortium (WPC) ya da bilinen adıyla Kablosuz Güç Konsorsiyumu tarafından geliştirilen Qi standardı ve Power Matter Alliance tarafından geliştirilen Powermat standartları ile iki farklı standartta kablosuz şarj standartları bulunmaktadır. Günümüzde birçok büyük teknoloji şirketlerinin desteklediği bu standartlar, ileride hemen hemen her ürünün kablosuz hızlı şarj aleti tarafından şarj olması beklenmektedir. Kablosuz şarj aleti fiyatları sahip olduğu özelliklere göre farklılık gösterir. Uyumlu olduğu cihaza, şarj etme süresine, watt gücüne, şarj aletinin yapıldığı malzemeye ve kalitesine göre fiyatlar çeşitli olmaktadır. Birçok farklı markanın kablosuz şarj aleti bulunur. Markalar da fiyatların değişiklik göstermesinde etkilidir. Kablosuz şarj cihazları güvenlidir. Hızlı bir şarj imkânı sunar. Kablo sorunu yoktur. Pratik bir kullanıma sahiptir. Her yerde kolaylıkla şarj etmek mümkündür. Kablosuz şarj cihazına uyumlu telefonlar ile kullanılabilir. Markaya uyumlu şarj aleti almak, maliyet açısından daha fazla avantaj sağlayacaktır. Bu nedenle kablosuz şarj etmeye uyumlu cihazlar kullanılmalıdır. Kablosuz şarj aletlerine Trendyol üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kablosuz şarj aleti kullanımı oldukça basittir. Kablosuz şarj aleti çalışma prensibini yorumlardan kolayca öğrenebilirsiniz.