Fiyat
Fiyat Geçmişi
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Ürün Puanı

En Kaliteli Hurma Ağacı Seçenekleri Trendyol’da!

Uzun, ince, tek gövdeli palmiye olan cennet hurma ağacı türlerinin gövdeleri; gri, kahverengi renktedir ve pürüzsüzdür. Uzun, tüy şeklinde yaprakları bulunur, uçları ise oldukça keskindir. Meyveleri de uzun, oval ya da yuvarlak şekle sahiptir. Çoğunlukla sarımsı, kahverengi renkte olup olgunlaştıkça tatlı bir lezzet kazanır. Çiçekleri küçük, sarımsıdır ve gruplar halinde şekillenir. Yumuşak hurma ağacı, sıcak, kurak iklimlerde yetişir. Meyve, bu ağaçtan elde edilen ana üründür ve önemli bir tarımsal besindir. Hem taze olarak tüketilir hem de kurutulup ticaret yapılır. Ayrıca gölgelik olarak da kullanılır ve peyzaj düzenlemelerinde tercih edilir. Antik Mısır ve Orta Doğu'da binlerce yıldır yetiştirilen ve önemli bir besin kaynağı olarak kabul edilen bir bitkidir. İslam kültüründe de önemli bir yeri vardır. Peygamberlerin ve Müslümanların geleneksel besini olarak kutsal kitaplarda yerini alır. İslam inancında büyük öneme sahip olan Medine hurma ağacı türleri, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in döneminde Medine şehrine getirilir ve burada yetiştirilir. Hz. Muhammed, bu ağacın meyvesini sık tüketir ve onun bereketli olduğuna inanır. Bu nedenle İslam inancında özel bir yer tutar ve Ramazan ayında iftar zamanlarında sıkça tüketilir. Orta büyüklükte ve yayvan bir yapıya sahiptir. Gövdeleri kalın ve gövdeye yakın kısımları çatallı olabilir. Yaprakları genellikle büyük ve yeşil renklidir. Meyveleri ise orta büyüklükte, uzun, koyu kahverengi renkte olabilir. Hurma ağacı seçeneklerine Trendyol üzerinden erişebilirsiniz.

Sık Tercih Edilen Hurma Ağacı Çeşitleri

Meyvesiz türlerden biri olan erkek hurma ağacı çeşitleri, ince ve az dallıdır. Çiçekleri, polen taşıyarak dişi ağaçların çiçeklerine polen aktarır ve bu şekilde tozlaşma gerçekleşir. Tozlaşma başarılı olduğunda dişi ağaçlar meyve geliştirir ve bu meyveler erkek ağaçlarla aynı türdendir. Dişi ağaçların verimli meyve üretmesini sağlar. Bu nedenle bahçelerde doğru oranda bu ürünlerin bulundurulması önemlidir. Tozlaşma sonucu meyve veren dişi hurma ağacı seçenekleri, uzun, oval ya da yuvarlak şekilde, çeşitli renklerde olur. Orta büyüklükte, yayvan bir yapıya sahiptir. Gövdeleri kalın ve gövdeye yakın kısımları çatallıdır. Yaprakları ise büyük ve yeşil renklidir. Olgunlaşmamış ya da yeni dikilen ağaçları ifade eden bebek hurma ağacı, ilk yıllarda hızla büyüme gösterir. Bu dönemde kök sistemleri gelişmeye başlayarak gövdesi kalınlaşır. Meyve vermeye başlamadan önce uzun bir olgunlaşma süreci geçirir. Dikildikleri ilk yıllarda özellikle düzenli sulanarak uygun gübreleme ile desteklenmesi önerilir. İlk yıllarda kök gelişimini teşvik etmek, güçlenmesini sağlamak için dikkatli bir bakım gerektirir. Orta büyüklükte, gövdeleri genellikle kalın, düzgün ve gri, kahverengi renkli olan yabani hurma ağacı çeşitlerinin, yaprakları uzun, yeşil renkli, tüy şeklindedir. Hindistan'ın çeşitli bölgelerinde özellikle sulak alanlarda ve nehir kıyılarında doğal olarak yetişir. İyi drene edilmiş toprakları, düzenli sulama gereksinimleri vardır. Doğal yaşam alanlarında ve yerel parklarda rastlayabileceğiniz alternatifler mevcuttur. Kısa boylu, kompakt yapıya sahip olan bodur hurma ağacı, yetiştirme alanlarında kontrollü bir büyüme sağlamak amacıyla geliştirilir. Meyveleri genellikle uzun, oval ya da yuvarlak şekildedir; tatlı bir lezzete sahiptir. Kolay bakımları sayede tercih edilen çeşittir. Hurma ağacı çeşitleri arasından istediğiniz ürünü Trendyol üzerinden seçebilirsiniz.

Dikkat Çekici Hurma Ağacı Türleri

Dikime hazır halde bulunan hurma ağacı fidanı, 1 ila 2 metre arasında değişen boylarda olabilir. Kök sistemleri genellikle iyi gelişmiş olup, dikime hazır durumdadır. Gövdeleri genellikle incedir ve genç yapraklar yeşil renklidir. Fidanlık ya da özel yetiştirme alanlarında yetiştirilir. Dikime hazır olduklarında kökleri toprak topunda sarılı olarak satılır. Fidanların dikimi bahar ya da sonbahar aylarında yapılır. Dikimden önce köklerin dikkatlice yerleştirilmesi, toprakla örtülmesi önemlidir. Düzenli sulama, uygun gübreleme ile desteklenir. Özellikle ilk yıllarda kök gelişimini teşvik etmek özen gösterilmesi gerekir. Saksıda hurma ağacı yetiştirmek, özellikle sıcak ve kurak iklim bölgeleri dışında yaşayan insanlar için ideal bir seçenektir. Geniş, derin, drenajı iyi olan bir saksı seçmek önemlidir. Saksının altında drenaj deliklerinin bulunması gerekir. İyi bir drenaj sağlanarak köklerin su birikiminden zarar görmesi önlenir. Topraklı torf karışımı ya da kumlu, killi bahçe toprağında, güneşi direkt gören bir alanda büyüyebilir. Günde minimum 6 ile 8 saat güneş ışığı alması idealdir. İç mekanda yetiştirmek istiyorsanız bol miktarda doğal ışık sağlamak için bir pencere yakınında tutabilirsiniz. Plastik, polyester, sentetik malzemelerden yapılan yapay hurma ağacı çeşitleri, doğal görünümlü bir şekilde hazırlanır. Gerçekçi görünümleri ile iç mekanlarda ya da bahçe peyzajlarında dekoratif amaçlar için kullanılır. Küçük hurma ağacı modellerini Trendyol’dan sipariş ederek bahçelerinize dikebilirsiniz.

Bütçe Dostu Hurma Ağacı Fiyatı

Hurma ağacı fiyatı; çeşidine, türüne, yaşına, büyüklüğüne, yetiştirme koşullarına bağlı olarak belirlenir. Tatlı lezzete sahip meyveler çıkaran kuru hurma ağacı, yüksek besin değerleri, doğal tatlarıyla birçok kültürde önemli bir yere sahiptir. Meyveleri, sağlıklı beslenme ve tatlı ihtiyaçlarını karşılamak için popüler bir seçenektir. Lif, potasyum, demir, B vitaminleri gibi besin maddeleri bakımından zengin olması sebebiyle yüksek enerji kaynağı olarak da öne çıkar. Meyve üretmek için yetiştirilen, belirli bir yaşa gelmiş olan yaş hurma ağacı türleri, 4 ila 5 metreye kadar büyüyebilen, palmiye ailesine ait alternatiflerdir. Gövdeleri kalın, doğal olarak düzgün bir şekle sahiptir. Uygun koşullarda yetiştirildiklerinde meyve verir. Meyveleri uzun, oval ya da yuvarlak şekildedir. Olgunlaşan meyveler koyu kahverengi veya siyah renkte olabilir. Sıcak, nemli iklimleri tercih eder. İyi drene edilen, besin açısından zengin topraklar bu ürünler için idealdir. Düzenli sulama, gübreleme ile sağlıklı bir şekilde büyümeleri teşvik edilir. Yalancı hurma ağacı, Phoenix dactylifera türüne ait olmayan ancak palmiye familyasından farklı türleri kapsar. Bunlar genellikle doğal ürünlere benzer bir görünüme sahiptir. Uzun, tüylü yaprakları ve benzer bir gövde yapısı vardır. Sıcak, nemli iklimleri tercih etmesine rağmen bazı türler geniş iklim koşullarına da adapte olabilir. Bazı türlerinde dekoratif ya da kültürel önemi olan çiçekler, meyveler bulunabilir. Bunlar insan tüketimi için değil, bitki özelliklerinin korunması ya da görsel estetik için değerlidir. Trendyol üzerinden büyük hurma ağacı satın alıp bahçenize dikebilir hem meyvelerinden yararlanıp hem de gölgesinde serinleyebirsiniz.

Hurma Ağacı Nasıl Yetişir?

Bitkiler, sıcak ve kurak iklimleri tercih eder. İyi drenajlı, kumlu topraklarda yetişir. Tohum ya da fidan formunda dikilebilir. Dikimden önce toprak hazırlığı önemlidir. Düzenli sulama, gübreleme gerektirir. Güneş ışığını seven bir bitki olduğundan dolayı minimum 6 ila 8 saat güneş alması gerekir. Yetişkin bitkiler 4 ile 5 yaşında meyve vermeye başlar.

Hurma Ağacı Nasıl Olur?

Uzun, ince gövdeli ve pinnate yapraklı bir palmiye türüdür. Gövde düzgün ve yüksek olabilir. Olgunlaşan meyveleri uzun ve oval şekildedir. Çoğunlukla koyu kahverengi ya da siyah renklidir. İyi drenajlı kumlu topraklarda, güneşli bir konumda yetiştirilir. Düzenli sulama, gübreleme, zararlılara karşı önlemler alınarak bakılır.

Hurma Ağacı Ne Zaman Dikilir?

Söz konusu bitkiler genel olarak ilkbahar ya da sonbahar aylarında dikilir. İklim şartlarına bağlı olarak soğuk geçmeyen bölgelerde ilkbahar, sıcak ve kurak geçen bölgelerde ise sonbahar dikim için uygun zamanlardır. Toprak sıcaklığı dikim için önemlidir. Toprak sıcaklığının 20°C'nin üzerinde olması tercih edilir.