Kullanırken Dikkat: Klima Neden Su Akıtır?

Kullanırken Dikkat: Klima Neden Su Akıtır?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan iklimlendirme cihazlarından biri klimalardır. Her mevsim tercih edilebilen bu makineler, iç ve dış üniteden oluşur. Klimaların iç ünitesinde nem birikir ve giderden dışarıya atılır. Klimanızın bu durumda su akıtması gayet normaldir. Elbette buradaki önemli nokta, dış ünite montajının doğru yapılmasıdır. Çünkü dış ünite montajı hatalıysa ve nemi dışarı atmıyorsa çözülmesi gereken bir problem var demektir.

Klimanın su akıtması, sık karşılaşılan bir sorundur. Bu problemin ortaya çıkmasında akla ilk gelebilecek ihtimallerden biri montaj hatası olsa da başka olasılıklar da vardır. Klima neden su akıtır? sorusunun cevabı gaz eksikliği ya da fazlalığı olabilir. Bunun yanı sıra genelde iç ünite peteğinin kirli olması, klimanın su akıtmasındaki en yaygın nedenlerden biridir. Klima bakımının aksatılmaması tabii ki bu sorunu büyük oranda ortadan kaldıracaktır. Ancak kullandığınız klimanın özelliklerini iyi bilmek de problemin nereden kaynaklandığını çözmenize yardımcı olabilir.

Su Akıtan Klimaları Tamir Etmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Su Akıtan Klimaları Tamir Etmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Hava sıcaklığına bağlı olarak klimaların dış üniteden su damlatması normal sayılabilir. Cihazın içerisinde biriken nemin drenaj borusundan akması olağanüstü değildir. Eğer klima kullanımını nemli bir ortamda soğutma amacıyla tercih ediyorsanız damlatması normaldir. Böyle bir durumda drenaj borusunu kontrol edebilirsiniz. Drenaj borusundan çıkan su bir kaba akıyorsa hemen boşalmanız gerekir. Ayrıca gider borusunun uç kısmının suya girmemesini sağlamalısınız.

Klimanın toz filtresinin tıkalı olması da bir ihtimaldir. Böyle bir durum varsa, filtreleri yıkamak yeterli olacaktır. Klima su akıtıyor ne yapmalı? sorusuna iç ünite peteklerini dezenfekte etmek şeklinde de yanıt verilebilir. Klimanın iç ünite bakımı için bazı kimyasal malzemelere ihtiyaç duyulur. Klimanızın problemi iç petek kirliliğiyse servis çağırma vaktiniz gelmiş demektir.

Su Akıtma Sorununu Önlemek İçin Klimalar Nasıl Temizlenmelidir?

Su Akıtma Sorununu Önlemek İçin Klimalar Nasıl Temizlenmelidir?

Klima kullanımında bakım ve temizlik yaşanabilecek pek çok teknik sorunun önüne geçebilir. Cihazınızı rutin olarak dezenfekte etmeniz bu açıdan büyük önem taşır. Bu durum hem duvara monte edilen hem de ayaklı klimalar için geçerlidir. Klima temizlemek için sabun ve deterjan kullanmanıza gerek yoktur. Sadece nemli bir mikrofiber bez, cihazı temizlemek için yeterli olacaktır. Klimanın dış ünitesindeki tozları ise elektrikli süpürgeyle çekebilirsiniz.

İç ünite temizliğini yaparken klimanın modeline göre önce kapağını çıkarmanız gerekir. Portatif soğutucularda temizlik aşamaları değişiklik gösterebilir. Standart klimalarda kapağı açıp filtreye ulaştıktan sonra cihazın çektiği tüm tozlarla karşılaşırsınız. Filtreyi deterjan, sabun gibi hiçbir kimyasal kullanmadan soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Çünkü kimyasal malzemeler filtrenin yapısına zarar verebilir ve üflediği hava sağlık açısından tehlikeli olabilir.

Tozlu filtrenin kiri soğuk suyun altında güzelce akıtıldıktan sonra kurulayıp takabilirsiniz. Tabii ki klima kapağını temizlemeyi de ihmal etmeyiniz. Kapakları nemli bezle sildikten sonra yerleştirmek için mutlaka kurumasını beklemeniz önerilir. Klimanızın kapağı yerinden çıkmıyorsa yetiştiğiniz bölümleri silip kurulamanız yeterlidir.

Klimaların Kullanım Ömrünü Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

Klimaların Kullanım Ömrünü Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

Klimalar düzenli aralıklarla bakımı yapılması gereken cihazlardır. Çünkü bu makineler oldukça yoğun kullanılır. Durum böyleyken filtre kirlenmesi, drenaj borusunun tıkanması ya da gazının bitmesi gibi ihtimaller karşınıza çıkacaktır. Su akıtan klima nasıl tamir edilir? sorusuyla baş başa kalmak istemiyorsanız bakımına dikkat etmelisiniz. Yaz ve kış mevsimlerine girmeden önce yılda iki kez servis çağırmak olası sorunların önüne geçebilir. Kısacası uzun ömürlü klima kullanımında temizlik ve düzenli servis bakımına özen göstermelisiniz.