Naturel Tohum Marula Fidanı 40-50 Cm - 1.5-2 Yaş

Ürün Bilgileri

Naturel Tohum Marula Fidanı 40-50 Cm - 1.5-2 Yaş

Geri Bildirim Ver
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için [page="return_conditions"]tıklayın[/page].
  • 2 YAŞINDA MARULA FİDANI BOY 40-50 CM , Madagaskar ve kuzey yarımkürede - arasındaki savan ve ormanlık kesim ağacın anavatanıdır. Ağaç, Güney Afrika'da koruma altındadır. Bununla birlikte bu ağaç kuraklığa dayanıklılığı nedeniyle 'de özellikle ve yine 'ın belli kesimlerinde de yetiştirilmeye başlanmıştır. Ağaçlar doğal alanında 15-20 metre arası bir yüksekliğe de ulaşabilmektedir. Ağaç kendine verimli bir tür değildir. Bu sebeple tozlaşma için en az bir dişi ve bir erkek ağacın birbirine yakın şekilde bulunması gerekir.Ancak nadiren de olsa erkek ve dişi çiçeklerin bir arada olduğu hermafroid ağaçlara rastlanmaktadır. Ağacın tohumdan çimlenmesinden meyveye varması 5 yılı bulabilir. Ağacın hafif sarıya çalan renkteki meyveleri gibi keskin aromalı ve ekşi ve suludur ayrıca bir portakalın 8 katı kadar içermekle bu vitamin yönünden son derece zengindir. Ayrıca çeşitli ve içerir. Güney yarımkürede yaz ayları olan aralık-ocak şubat ile sonbahar başlangıcı mart ayları içerisinde ağaç meyve vermektedir. Ağacın etli meyve kısmının altında ise odunsu oblisk çekirdek kısmı bulunmaktadır.Bu çekirdek 1 den 3'e kadar varan ağacın tohum embriyolarını içerir. İsrail'de yapılan denemelerde yetişkin bir marula ağacının kuraklığa dayanıklılığı yanında dalları zarar görmesine karşın -7 civarındaki kısa süreli soğuklara dayandığı ve bu dayanıklılığın yıllar içinde soğuğa maruz bırakıldıkça az da olsa artabileceği tespit etmiştir. Bununla birlikte ağaç ilk yıllarında soğuk ve dona karşı duyarlıdır. Yine iyi bir meyve verimi için yazın kurak ve sıcak bir havaya ağaç ihtiyaç duymakla 4 derecenin altındaki ısılarda ağacın meyveleri zarar görmektedir.
Geri Bildirim Ver

Naturel Tohum Marula Fidanı 40-50 cm - 1.5-2 Yaş

Marula, mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan ekşi bir meyve çeşididir. Ormanlık kesimde yetişen bu ağacın anavatanı Güney Afrika, Madagaskar, Sudan ve Sahra’dır. Bu ağaç, halk arasında doğurganlık sembolü ve evlilik ağacı olarak da bilinir. İnanışa göre, yerli halk içerisinde çocukların cinsiyetini belirlemek için erkek marula kabuğu ve kız marula kabuğu kullanır. Naturel Tohum marula fidanı 40-50 cm - 1.5-2 yaş, içerdiği zengin vitamin değeri sayesinde tercih edilir. Kendine verimli bir tür olmadığından tozlaşması için en az bir dişi ve erkek ağacın birbirine yakın şekilde bulunması önemlidir. Bu ağaç türü, doğal alanında 15-20 metre arasında yüksekliğe ulaşabilir. Siz de marula fidanı satın alabilir, uygun şartları sağlayarak bu ağacı kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

  • Sağlıklı tohum
  • Kolay bakım
  • Vitamin besin içeriği

Zengin İçeriği ile Naturel Tohum Marula Fidan

Zengin İçeriği ile Naturel Tohum Marula Fidan

Bu ağaç, zengin mineralli ve vitaminli meyvesi ile dikkat çeker. Güney yarımkürede ocak ve aralık aylarında meyve veren bu ağaç, ormanlık kesimde yetişir. C vitamini deposu olan bu meyve içerisinde çeşitli antioksidanlar da içerir. Kuraklığa karşı dayanıklı olan bu bitkinin meyve vermesi 5 yıl kadar sürebilir. 40-50 cm uzunluğa sahip olan bu fidan 1.5-2 yaş aralığındadır. Oldukça ekşi ve sulu bir meyve olan marula, C vitamini bakımından zengindir. 4 derecenin altında bitkinin meyvelerinde hasarlar oluşabilir. Aşırı soğuklara karşı dayanıklı değildir. Naturel Tohum marula fidanı 40-50 cm - 1.5-2 yaş kullananlar ağacın meyvesinin sahip olduğu zengin vitaminli içerik sayesinde bitkiyi tercih ederler. Siz de bu fidan hakkında yapılan değerlendirmeleri inceleyebilirsiniz. Yapılan yorumlar sayesinde fidanın bakımı hakkında deneyimli müşterilerden bilgi edinebilirsiniz.

Naturel Tohum Marula Fidan Kullanım Alanları

Naturel Tohum Marula Fidan Kullanım Alanları

Bu ağaçtan elde edilen meyveler çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Sıkılarak suyu tüketilebilen bu meyvenin aynı zamanda tohumundan yağ elde edilir. Bu yağ, yemeklerde kullanılabilir. İçerisinde bulunan faydalı asitler sayesinde kozmetik sektöründe de tercih edilen bu marula yağından dericilikte de faydalanılır. Farklı içki ve likör yapımlarında da kullanılır. Ağacının dalları kerestecilikte, mobilyacılıkta ve süs eşyaları yapımında değerlendirilebilir. Marula meyvesinin antibakteriyel özellik gösteren kabuğu sıtma, dizanteri ve ishale karşı destekleyici olarak kullanılabilir. İç kabuğu ise yılan ve akrep sokmalarına karşı koruyucu özellik gösterir. Bu ağacın meyvesinden doğal içerikli böcek ilaçları da üretilebilir. Naturel Tohum marula fidanı 40-50 cm - 1.5-2 yaş yorumları bölümünü inceleyebilir, yapılan değerlendirmeleri okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Siz de bu ağaç fidanını satın alabilir, uygun şartlar altında yetiştirebilirsiniz.

Naturel Tohum Marula Fidan 40-50 cm - 1.5-2 Yaş Fiyatı

Naturel Tohum Marula Fidan 40-50 cm - 1.5-2 Yaş Fiyatı

Yılda bir defa mahsül veren bu ağaç, yılın en sıcak zamanlarında meyve verir. Sulu bir yapıya sahip marula meyvesi belli bir süre bekletildiğinde %17 oranında alkol oranına sahip olur. Uzun süre bekletilen meyvelerin tüketilmemesi önerilir. Zengin içeriği ile tam bir vitamin ve mineral deposu olan bu meyve, oldukça dikkat çeker. Naturel Tohum marula fidanı 40-50 cm - 1.5-2 yaş fiyatı ürünün sahip olduğu tüm özellikler göz önünde bulundurularak belirlenir ve müşterilere sunulur. Siz de bu ağaç fidanının yorumlarını ve değerlendirmelerini inceleyebilir, bakımı ve yetiştirme şartları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Naturel Tohum marula fidanı 40-50 cm - 1.5-2 yaş satın alarak uygun şartlar altında bu bitkiyi kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Vitamin ve mineral deposu mahsülleri ile dikkat çeken ağaç fidanına Trendyol’dan sahip olabilirsiniz.