İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
SX SMA660EVS A Style Mandolin (Vintage Sunburst)
Kargo Bedava

SXSMA660EVS A Style Mandolin
(Vintage Sunburst)

2500 TL'ye %5 İndirim
9.494,21 TL
SX SMA600 A Style Mandolin (Natural)
Kargo Bedava

SXSMA600 A Style Mandolin
(Natural)

2500 TL'ye %5 İndirim
6.915,72 TL
Ortega RMAE40SBK S-Style 8-Telli Elektro Mandolin (Siyah)
Kargo Bedava
Genel Markalar Soprano Ukulele Öğrenme Seti KA325BRN
Kargo Bedava

Genel MarkalarSoprano
Ukulele Öğrenme Seti KA325BRN

1500 TL'ye 100 TL İndirim
2.035,84 TL
SX SMA660VS A Style Mandolin (Vintage Sunburst)
Kargo Bedava

SXSMA660VS A Style Mandolin
(Vintage Sunburst)

2500 TL'ye %5 İndirim
8.087,59 TL

Mandolin

Mandolin Çeşitleri ve Özellikleri

İtalya’nın Napoli şehrinde yaşayan bir müzik aleti üreticisi tarafından yaratılan mandolin 17. ve 18. yüzyıl arasında ortaya çıkmıştır. Bu müzik aleti telli çalgılar sınıfındadır. Telli çalgılar arasında popüler bir yeri olan bu enstrüman gitara olan benzerliğiyle de bilinir. Enstrümanın üzerinde dörder çift şeklinde toplan 8 tel bulunur. Mandolin çalmayı öğrenmek son derece basittir. Basit melodileri çalmak için elverişli bir alettir. Küçük yaştaki çocuklara okullardaki müzik dersleri sırasında öğretilebilir. Bu müzik aleti çoğunlukla mızrap kullanılarak çalınır. Fakat pena tercih edilirse çok daha iyi oranda ses çıkarmak mümkün hale gelir. Mızrapla çalınabiliyor olması bu çalgıyı ud ve gitardan ayıran en önemli özelliktir. Üretimi sırasında sap ve gövde kısımlarında ahşap kullanılır, telleri ise metal malzemeden oluşur. Telli çalgıların sap kısmı klavye olarak da adlandırılır. Akordu keman gibi G3, D4, A4, E5 olarak yapılabilir. Bu enstrüman indie, rock’n roll ve power pop gibi pek çok müzik türünde kullanılabilme özelliği gösterir. Özellikle 60’lı ve 70’li yıllarda ortaya çıkan şarkılarda mandolin tınılarına rastlamak mümkündür. Mandolin, ud benzeri bir dış görünüşe sahiptir. Keman ya da gitar çalmayı öğrenmek istiyorsanız işe mandolin çalarak başlamanız tavsiye edilir. Kolay öğrenilir ve basit kullanımlı olduğu için keman ya da gitara daha kolay adapte olabilirsiniz. Okul öncesi eğitimde de rahatlıkla tercih edilebilecek bir müzik aletidir. Küçük yaştaki çocukların müziğe olan ilgisini bu çalgı ile desteklemek mümkündür. Hafif yapısı sayesinde kolayca taşınır. Birkaç basit yöntemle kısa sürede çocuklara öğretebilirsiniz. Yumuşak tınısı çocukların ilgi ve beğenisini çeker. Parmak koordinasyonunu geliştirmek için faydalı bir müzik aletidir. Çocuklara müzik sevgisini aşılamak için flüt ve orgdan sonra en çok tercih edilen enstrümandır. Bu müzik aletinin tel dizilimi ve ses düzeni keman ile hemen hemen aynıdır. Sol- re- la- mi tam beşli aralığında akort edilebilir. Ayrıca çalındığı sırada “tremolo tekniği” kullanılırsa dışa verilen ses düzeyi en üst seviyeye ulaşır. Bir müzik aleti kullanmak istiyor ve başlangıç aşaması için kullanımı kolay bir enstrüman arıyorsanız mandolini deneyebilirsiniz. Mandolin seçeneklerini Trendyol üzerinden inceleyebilirsiniz.

Mandolin Çeşitleri ve Özellikleri

Mandolin çeşitleri üretiminde kullanılan malzeme ve tekniklere bağlı olarak şekillenir. Ortaya çıktığı ilk dönemde iki telli olan bu enstrümanın çok sayıda modeli olsa da en bilinenleri üç adettir. En popüler modelleri yuvarlak sırtlı, düz sırtlı ve üstü oyulmuş mandolin olarak bilinir. Yuvarlak sırtlı modelin derin bir taban bölümü vardır. Üstü oyulmuş olan model daha sığdır. Kemerli bir aksası ve tepe bölümü bulunur. Düz sırtlı olansa daha çok akustik gitara benzeyen bir görünüme sahiptir. Her bir model farklı bir teknikle üretildiği için ses kaliteleri de birbirinden farklıdır. Her modelin ses özellikleri kendilerine özgüdür ve farklı müzik türleri ile ilişkilendirilirler. Üstü oyulmuş modellerin daha çok country müzik türünde kullanıldığı görülür. Folk ve bluegrass türlerinde de sıklıkla tercih edilir. Düz sırtlı modellerin tınılarını Brezilya, İrlanda ve İngiliz halk müziklerinde yakalamak mümkündür. Avrupa klasik müziğinde ise daha çok yuvarlak sırtlı modelin kullanıldığını görebilirsiniz. Çok eski bir geçmişe sahip olduğu için farklı kültürlerde ve çok sayıda müzik türünde kullanıldığı bilinir. İtalyanların “Mandola” adıyla andığı bu çalgının küçük bir versiyonu daha bulunur ve buna mandolina adı verilir. Mandolin müzik aleti gövde yapısı olarak yuvarlak ve oval hatlara sahiptir. Bazı türlerinde yuvarlak veya damla şeklinde bir ses deliği bulunur. Bazı türlerinde ise kaligrafik f harfi şeklinde iki ses deliği olduğu görülür. Bu enstrüman üzerindeki delikler sayesinde farklı tonlarda sesler çıkarır. Çalmak istediğiniz müzik türüne uygun bir model tercih etmeniz gerekir. Çok uzun yıllar önce ortaya Ortaya çıkışı çok uzun yılları 1940’lı yıllarda gitar ve bango ile birlikte kullanılan mandolin üniversite öğrencilerinin büyük ilgisini çekmiştir. Özellikle Amerika’nın güneyindeki üniversite kampüslerinde yoğun biçimde çalınmıştır. Gençler tarafından sevilen bir enstrüman olması müzisyenleri de bu aleti çalmaya yönlendirmiştir. İlerleyen dönemlerde uzun süre boyunca Amerikan folk müziğine yön veren bir enstrüman haline gelir. Led Zeppelin ve Rod Stewart gibi popüler isimler eserlerine bu müzik aletini dahil etmiştir. Günümüzde de bu çalgıya olan ilgi devam eder. Ürünün yaygın olarak kullanılan çeşidi 8 telli olanlardır. Bunun yanı sıra 10 ve 12 telli modellerini de bulabilirsiniz. Brescian ve Cremonese diye adlandırılanlar 10 tellilere; Milanese, Lombard ve Sicilya adıyla anılanlar ise 12 tellilere örnek olarak verilebilir. Dünyaca ünlü müzik orkestralarında bu enstrümanın da bulunduğunu görebilirsiniz. Çoğu klasik müzik parçalarında ve opera eserlerinde mandolinin yumuşak tınısından faydalanılır. Klasik haline gelmiş bazı western film ve dizi müziklerinde de bu çalgıyı duymak mümkündür. Her yaştan insanın kolaylıkla çalabileceği bir çalgı olan mandolin müzik türlerine özel seçenekleriyle de keyifli bir kullanım imkanı verir. Çalmak isteyeceğiniz tarza uygun mandolin modellerini Trendyol'da bulabilirsiniz.

Özgün Ezgileriyle Mandolin

Özgün Ezgileriyle Mandolin

İki asırlık bir geçmişe sahip olan mandolin çalgısı bazı Avrupa ülkelerinde için özel olarak açılan okullar bulunur. Her mandolin çeşidi ve her tarz müzik için ayrıntılı dersler okutulur. Çıkardığı ses özelliklerine göre mandolin ailesine ait farklı çalgılar da bulunur. Klasik mandolin keman ailesinin soprano elemanı olarak anılır. Bu enstrümanın yaylı çalgılarda olduğu gibi geniş bir ailesi vardır. Mandola, çello ve bas mandolin bu ailenin üyeleridir. Ağırlığı bakımından da çocukların kullanımına uygun olan bu enstrüman müzik dünyasına giriş yapmak isteyenler için oldukça idealdir. Bu çalgının kalitesi üretildiği malzemenin içeriğine bağlı olarak belirlenir. Yapımında kullanılan malzemelerin dayanıklı olması enstrümanın da uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu çalgının üretileceği ağacın mutlaka kuru olması ve sert ağaçlardan üretilmesi gerekir. Doğal kurutma yöntemine tabi tutularak bir ön işlemden geçirilmiş olması da önemlidir. Belirlenen ağaçtan parçalar kesilerek bir düzenek üzerinde bekletilir. Bu şekilde çalgının kıvrımları oluşturulur. Yanlık takozları kesilerek enstrümanın genel hatları ortaya çıkarılır. Ürünün üst bölümü ses yansıtma özelliği yüksek olan malzemeler kullanılarak tasarlanır. Alt ve üst tablaları aynı ölçülere ve aynı malzeme yapısına sahiptir. Bu bölümlerde reçine oranı çok düşük olduğu için genellikle ladin ağacı kullanılır. Ladin ağacının diğer ağaçlara oranla daha çok ses yansıtma özelliği vardır. Çalgının sap kısmı perdelerin yer aldığı önemli bir bölümdür. Bu bölüm için orta sertlikteki bir ağaç tercih edilir. Bunun için de en uygun ağaçlar ıhlamur ve gürgendir. Tel takacakları da ince saç levhalardan oluşur. Çalgının ses deliğinin etrafı mika benzeri bir malzemeyle kaplanır. Bu sayede hem göze güzel görünmesi sağlanır hem de ses dağılımı için uygun koşullar sağlanır. Mandolin teli eski dönemlerde bağırsak ya da at kılından yapılırdı. Günümüzde tellerin çelik kullanılarak üretildiğini görebilirsiniz. Parçaları birleştirmek için seçilen tutkalın da iyi kalitede olması beklenir. Akustik özellikleri göz önüne alınarak gluten tutkalının tercih edilmiş olması enstrümanın kalitesi açısından önemli bir noktadır. Şık tasarlanmış birbirinden kaliteli mandolin çeşitleri için Trendyol’u inceleyebilirsiniz.

Mandolinin Tutuş Özellikleri ve Çalma Stili

Mandolinin Tutuş Özellikleri ve Çalma Stili

Her müzik aletinin olduğu gibi mandolinin de bir tutuş ve çalma stili vardır. İstenen sesleri çıkarmak ve parçaları doğru çalmak için bu özelliklerin dikkate alınması gerekir. Duruş sırasında ayakların yere dik ve eşit konumlanması önemlidir. Ayakların titremesini önlemek için kontrollü diyafram nefesi alabilirsiniz. Enstrümanı tutarken göğsünüze bastırarak sabit durmasını sağlayabilir ve elinizin sabit basıncıyla sağını kavrayabilirsiniz. Mandolin gitar gibi tutuluyor olsa da boyutları biraz daha küçük olduğundan tutuş tarzına dikkat etmek gerekir. Çalgının sapını kavradığınız sırada gövde bölümünün göğsünüzden kaymamasına dikkat etmeniz ve kontrolü sağlamanız gerekir. Eğer enstrüman göğsünüzden kayarsa istenmeyen sesler çıkmasına neden olabilirsiniz. Bu enstrümanı çok farklı şekillerde de çalabilirsiniz. Genellikle oturur halde çalınsa da grup halindeyseniz ayakta da çalmak mümkündür. Bir topluluk önündeyseniz ve iki kişilik bir grup olarak çalacaksanız ayakta olmayı tercih edebilirsiniz. Solo performanslarda ise oturarak çalmak daha yerinde bir tercih olabilir. Mandolini tutmayı öğrendikten sonra nota ve vuruş tekniklerine daha rahat çalışabilirsiniz. Çalma bilgilerine hangi telin hangi notaya karşılık geldiği perdelerden nasıl sesler çıkar gibi temel konulardan başlanır. Hangi perdeden ses almak istiyorsanız sol el parmaklarınızın ilgili nota üzerinde olması gerekir Sağ elinizle de penayı tutabilirsiniz. Solaksanız tam tersini uygulayabilirsiniz. Pena ya da mızrapla tellere nasıl vurulacağını da iyi kavramanız gerekir. Penayı tutuş şeklinize dikkat etmeniz son derece önemli bir konudur. Doğru sesleri çıkarabilmek için penayı ne gevşek ne de çok sıkı tutmanız gerekir. Teknik konular tamamlandıktan sonra iyi bir performans sergileyebilmek için sık sık alıştırma yapmak önemlidir. Gitar ya da keman gibi çalgıları çalabilmek için mandolin kullanarak bir temel oluşturmak işinizi kolaylaştıracaktır. Keman, gitar, mandolin gibi bir telli müzik aletine ihtiyacınız varsa Trendyol’daki modellere göz atabilirsiniz.

Mandolin Bakımı ile İlgili Bilgiler

Mandolin Bakımı ile İlgili Bilgiler

Farklı türlerde çok sayıda parçayı çalma imkanı bulabileceğiniz mandolinler ahşap kullanılarak üretilir. Bu nedenle periyodik olarak bakımı yapılması gerekir. Düzenli bakımı yapılan bu enstrümanı uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz. Ahşap gövdeli enstrümanların ses kalitesi ve doyuruculuğu yüksektir. Fakat bakımları zamanında yapılmayan çalgılardan beklenen performansı almak pek mümkün değildir. Kullanımsal aşınmalar, korozyon ve tel ömrü gibi nedenler bakım işlemini bir tercih olmaktan çok zorunluluk haline getirir. Üzerinde bulunan mekanik aksamların uzun yıllar boyunca işlevselliğini koruması ve doğru çalışabilmesi için bakım işlemi önem kazanır. Telli çalgılar diğer enstrümanlara oranla çok daha kolay deforme olurlar. Parmakların uyguladığı baskı, titreşimin yarattığı etki telleri yıpratır. Aşınan tellerde kopma meydana gelebilir ve bunu önlemenin bir yolu bulunmaz. Yıpranan tellerin belli aralıklarla yenilenmesi gerekir. Tel değişimi sırasında sap bölümündeki bağlantı yuvaları ve tellerin altına kalan ahşap yüzeyleri temizlemeniz önemlidir. Perdelerin arasını diş fırçası yardımıyla kirlerden arındırabilirsiniz. Gövdeyi hafif nemli bir bezle nazikçe temizledikten sonra özel ahşap temizleyicilerle silebilirsiniz. Tellerin bağlantı yerleri metal malzemelerden oluşur ve zamanla korozyona uğrar. Bu bölümleri pas sökücü spreylerle eski haline çevirebilirsiniz. Kulakçıkların rahat dönmesini sağlamak için de bir miktar makine yağından yardım almak iyi bir çözümdür. Temizlik bittikten sonra ahşap gövde ve sap kısımlarını enstrümanlar için özel olarak üretilen ahşap parlatıcılarla kaplamak çalgının hem ömrünü uzatacak hem de güzel görünmesini sağlayacaktır. Temizlik işlemi sırasında ses deliklerinden içeri sıvı kaçmamasına dikkat etmek gerekir. Bu deliklerin içindeki tozlardan kurtulmak için elektrik süpürgesinden destek alabilirsiniz. Çalgınızı kullanmadığınız zamanlarda özel kılıfı içinde saklamaya özen göstermeniz çok önemlidir. Bu sayede kir, toz ve darbelerden koruyarak ömrünüz uzatabilirsiniz. Mandolin modelleri ve kılıflarını Trendyol’da bulabilirsiniz.

Kaliteli Ahşap Gövdeli Mandolin Fiyatları

Kaliteli Ahşap Gövdeli Mandolin Fiyatları

Mandolin fiyatları kullanılan ahşabın kalitesine ve bazı teknik özelliklere göre değişiklik gösterir. Enstrümanın kalitesini belirleyen en önemli noktanın kullanılan ahşabın özelliklerinin olduğunu unutmamak gerekir. Dayanıklı ve iyi ses performansına sahip olan modeller ladin ağacı kullanılarak üretilir. Elle oyulan ses tahtalarına sahip mandolinler de yüksek kaliteli ürünlerdir ve fiyatları da benzerlerine oranla daha pahalıdır. Uygun fiyatlı bir modele ihtiyacınız varsa üst tablasında lamine ahşap kullanılan ürünleri tercih edebilirsiniz. Bir mandolin satın almadan önce ne kadar bir bütçe ayırabileceğinizi belirlemeniz gerekir. Bu bütçe doğrultusunda farklı kalitelerde bir model bulabilirsiniz. Arktop tipi mandolinler müzisyenlerin en çok tercih ettiği modellerdir. Bu model kendi arasında iki ayrı gövde stilinde sınıflandırılır. Sade bir tasarıma sahip olan A stili ve daha süslü bir tarzı olan F stilinde olanlar farklı müzik türleri için ideal bir kullanım imkanı sağlar. Müzik tarzınız da model tercihinize etki eden bir unsurdur. Eğer bluegrass ya da country müzikle ilgileniyorsanız F tipi olarak da ifade edilen üstü oyulmuş modelleri tercih edebilirsiniz. A tipi modelleri ise daha çok kelt müziği ve rock müzik için kullanabilirsiniz. Bu müzik aletinin elektronik çeşidi de vardır. Eğer bir grupla çalıyorsanız elektronik modeller çok işinize yarayabilir. Enstrümanın hangi malzemeler kullanılarak üretildiğini ve bakımı için neler yapılması gerektiğini bilirseniz ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğine de daha kolay karar verebilirsiniz. Bu enstrümanı kullanarak kendi bestelerinizi yapabilir, çaldığınıza parçalara vintage bir esinti bırakabilirsiniz. Keman ya da gitar öğrenmek için bu çalgıyla ilk adımları atabilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yerli ya da yabancı pek çok marka tarafından üretilen modellerden birine sahip olmak için Trendyol’u inceleyebilirsiniz.

Şık Tasarımlı Mandolinler Trendyol’da

Şık Tasarımlı Mandolinler Trendyol’da

Mandolinin ses sistematiği oldukça nettir. Akdeniz kültürünün izlerini müzik alanında yansıtan bir enstrüman olduğunu söylemek mümkündür. İki asır boyunca birçok ülkede, farklı müzik türlerinde kullanıldığı görülür. Klasik müzik için “amatör” kalan bir çalgı olarak ifade edilse de geniş kitleleri etkisine alan müzik türlerinde önemli bir karakter olarak yerini almıştır. Akrabalık ilişkisi içinde olsalar da gitarla da gitarla aralarında belli bir farklılık bulunur. Gitar çok seslilik özelliği gösterir, mandolin ise daha basit ve düz melodiler ortaya çıkarır. Son yıllarda yeniden bir parlama dönemine girdiği düşünülen mandolin her yaştan ve her zevkten insan için kullanışlı bir müzik aletidir. Telli çalgıların en küçük örnekleri arasında yer alan bu ürünü çocuklarınıza alarak onlara müzik sevgisini aşılayabilirsiniz. Okullarda müzik derslerinde genellikle blok flüt kullanımı öğretilse de mandolin de bir dönem yaygın olarak kullanılmıştır. Kullanımı son derece kolay olduğu için özel derslere gerek bile duymadan öğrenebilirsiniz. Basit melodilerle alıştırma yaparak keman ya da gitar gibi diğer telli çalgılar için zemin oluşturabilirsiniz. Müzikle ilgilenen sevdikleriniz için el yapımı modelleri hediye edebilirsiniz. Amatör gruplarınıza farklı bir tını kazandırmak için de bu ürünü tercih edebilirsiniz. Yumuşak ama bir o kadar da güçlü sesinden faydalanarak bilindik parçalara yeni bir soluk kazandırabilirsiniz. Enstrümana gereken bakımları zamanında yapmanız, uzun ömürlü olması ve sorunsuzca kullanılması için büyük önem taşır. Aşınan tellerini zamanında değiştirerek hem çalgınızı hem de ellerinizi koruma altına alabilirsiniz. Trendyol’da mandolin için gerekli olan tel ve kılıf gibi malzemeleri bulmanız mümkündür. Taşıma sırasında çalgının zarar görmemesi için kılıf modelleri içinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Mandolin satın almak için Trendyol’da bulunan modeller arasından tercihte bulunabilirsiniz.

Mandolin Nedir?

Mandolin, tellerden meydana gelen ve akort edilerek çalınan bir çalgı çeşididir. Uta benzeyen bu telli çalgı, mızrap yardımıyla çalınabilir. Mızrap ile çalındığında iyi ses verdiği bilinir. Modern olarak tasarlanan yeni mandolin çeşitleri, pena yardımıyla da çalınabilir. Mızrap ile çalınma özelliği, mandolini ut ve gitar benzeri telli çalgılardan ayıran bir detaydır. Bu enstrüman çeşidi, dört çift telden meydana gelir. Ses düzenine bakıldığında kemandaki ile aynı olduğu söylenebilir. Müzik ile yeni tanışan ve enstrüman çalmaya hevesli olan kişiler tarafından kullanımı yaygındır. Yapılan malzeme türüne göre enstrüman rengi farklı olabilir. Açık ve koyu ağaç tonlarında tasarlanan modeller, oldukça etkileyicidir. Profesyonel olarak tasarlanan elektro modelleri de bulunur. İlgi alanı doğrultusunda seçim yapılabilir.

Mandolin Hangi Ülkeye Aittir?

17. ile 18. yüzyıllar arasında ortaya çıkan ve telli çalgı ailesinden olan mandolin, İtalya’nın Napoli şehrinde yaşayan bir müzik aleti üretici tarafından tasarlanır. Orta çağda ortaya çıkan enstrüman, bugüne kadar korunur. Enstrümana ait metal telli ilk versiyonlar, İtalya’ya aittir. Bununla beraber ilerleyen zamanlarda farklı coğrafyalarda da çeşitli versiyonlar ortaya çıkar. Kısa sürede Avrupa’ya yayılan bu enstrüman çeşidi, farklı materyallerden elde edilir. İlk çıkış yeri olarak İtalya bilinse dahi diğer ülkelerde de çeşitli versiyonlar kullanılır. Mandolinin sık kullanıldığı ülkeler arasında Belçika, Avustralya, Romanya, Portekiz, Yunanistan ve Fransa gibi Avrupa ülkeleri yer alır. Bununla beraber Amerika, İngiltere, İsrail ve Japonya gibi ülkelerde de mandolin kullanımına rastlanır. Mandolinin değişik versiyonları, farklı ülkelere aittir.

Mandolin Nereden Alınır?

Telli çalgı sınıfında yer alan mandolin çeşitleri, etkileyici tasarımları sayesine dikkat çeker. Kaliteli materyallerden elde edilen pek çok seçenek mevcuttur. Profesyonel ve elektro gibi modelleri Trendyol’dan bulabilirsiniz. Ağaç türü farklı olan modeller, uzun yıllar güvenle kullanılabilir. Üst, arka, boyun ve klavye kısımları için farklı ağaç türleri seçilebilir. Ürünlerin tasarımında kullanılan tellerin kalitesi de oldukça önemlidir. Profesyonel ve amatör kullanıma uygun olan modeller vardır. Profesyonellik derecesine göre seçim yapılabilir. Kaliteli tel yapısı sayesinde mükemmel ses kalitesi sunan enstrümanlar, müşterilere eşsiz bir deneyim sunar. Etkileyici özellikleri olan ürünleri Trendyol’dan avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz.