Nokta Yayınları Vahdettin Ve Milli Mücadele

350 TL
Tükeniyor!

Ürün Bilgileri

Nokta Yayınları Vahdettin Ve Milli Mücadele

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: nkmkitap Satıcı Ünvanı: İSMAİL ÇALIŞKAN İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Konya Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0000023318310562 Vergi Kimlik Numarası: 2270006508
    Bu ürün nkmkitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Son Osmanlı Padişahı Vahdettin, Kurtuluş Savaşı sırasındaki izlediği tutum ve siyaseti nedeniyle, Trk tarihinin en tartışmalı isimlerinden biri olmuştur. Milli Mcadele boyunca Ankara'nın varlığını kabul etmeyen, bu mcadeleyi Halife'ye ve Osmanlı Devleti'ne karşı bir isyan olarak gören Vahdettin, Trk ordusunun emperyalizme karşı kazandığı zaferden sonra lkeyi terk etmiş ve İngilizlere sığınmıştır. Atatrk'n Nutuk'ta onu 'hain' olarak nitelemesi, lkeyi terk etmesi nedeniyle değil, Milli Mcadele boyunca izlemiş olduğu yanlış politikalar nedeniyledir. Damat Ferit gibi İngiliz yanlısı bir sadrazamı defalarca başa getirmesi, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları hakkında idam fetvası çıkartması, Anadolu'ya aleyhte propagandalar yapmak amacıyla din adamları göndermesi, Milli Mcadele'ye zarar vermek amacıyla Kuvayı İnzibatiye adıyla bir ordu kurdurması ve İngilizlere sığınması, verdiği hatalı kararlara örnektir. - Vahdettin hain miydi?- Vahdettin, Damat Ferit Paşa hakkında neler demişti?- Atatrk hakkında verilen fetvanın içeriği neydi?- Son Halife Abdlmecit Vahdettin hakkında neler söylemişti?- Milli Mcadele'yi Vahdettin mi başlatmıştı?- İstanbul Hkmeti'nin İzmir'in Yunanlılar tarafından işgaline tepkisi nasıl olmuştu?- Vahdettin, Almanya gezisinde Mustafa Kemal Paşa'yla neler konuşmuştu?- Mustafa Kemal Paşa Samsun'a ne kadar parayla gitmişti?- Vahdettin, İngilizlerden ne talep etmişti? Bu kitap, son Osmanlı Padişahı Vahdettin ve Milli Mcadele dönemini tarafsız bir şekilde siz okurlarımıza sunma amacını taşımaktadır. Burada amaçlanan ne Vahdettin'i hain olarak nitelemek, ne de onu göklere çıkarmaktır. 1918-1923 dönemindeki yaşanan olaylar, herhangi bir ideolojik amaç gdlmeksizin bu kitapta yer almaktadır.
Geri Bildirim Ver