BALIKESİR TOHUM Kabak Tohumu (toygar - Sakız)

499 TL

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

BALIKESİR TOHUM Kabak Tohumu (toygar - Sakız)

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Yosun Tarım Ürünler Satıcı Ünvanı: ERHAN TURAN İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Muş Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 8680665994
    Bu ürün Yosun Tarım Ürünler tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 30 adet sipariş verilebilir. 30 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • KABAKYETİŞTİRİCİLİĞİ Hazırlayan:Ercan TURAN (Ziraat Mühendisi - Tarla Bitkileri) ÖNEMİ Ülkemizde kabaklar yazlık, kışlık ve süs kabaklarıolarak gruplandırılmaktadır. Yazlık kabaklar içinde Sakız, Girit, Su ve Asmakabağı yer almaktadır. Kışlık kabaklar ise Bal, Kestane ve diğer iri kabaklardan oluşmaktadır İKLİMİSTEĞİ Kabaklar gelişme dönemlerinde ılıman çevrekoşullarını, verime yatma döneminde ise sıcağı seven bitkiler arasında yeralır. Sert iklimlerden hoşlanmaz. Soğuklardan çabuk zarar görür. Aynı şekildeaşırı sıcaklardan da hoşlanmaz. İlkbahar ve sonbahar devreleri arasında uygunşartlarda iyi gelişir Ancak sıcak dönemlerde düzenli olarak sulamayapılmalıdır. Sıcaklığın artması veya düşmesi bitkinin büyümesi ve gelişmesiniyavaşlatır. 24 C’nin üzerindeki sıcaklıklarda iyi gelişir TOPRAKİSTEĞİ Kabaklar toprak isteği bakımından çok seçiciolmamakla beraber çok ağır ve kumlu toprakları sevmez. Derin, geçirgen, sututma kabiliyeti çok iyi organik ve mineral maddelerce zengin tınlı topraklardaen iyi mahsul ve tohum alınır. Kumlu topraklarda erkencilik sağlanır. ToprakpH’sı 6-7 civarında olmalıdır. TOPRAKHAZIRLIĞI , EKİM VE DİKİM İklim şartları ve üretim zamanı dikkate alınaraktoprak işleme yapılır. Ekim ve dikimden önce bir yada iki defa toprak işlenir,tırmık geçirilmek suretiyle tarla tesviye edilir. Toprak sıcaklığı 10 -12 C ‘yibulduğunda ekim ve dikim yapılır. Doğrudan tohum ekimi yönteminde yazlık kabak ekiminde toprak sıcaklığı 10 -12 C’yi bulduğunda ekim yapılır. Yazlık kabak çeşitleri 60-80 cm sıra arası 50-60 cm sıra üzeri olacak şekilde her ocakta 2-4 tohum olacak şekilde ekilir. Kabak tohumları toprağın karakterine ve tav durumuna göre 3-5 cm derinliğe dikilmelidir. Tohum ekiminden 4-8 gün sonra çimlenme olur ve bitkiler toprak yüzeyine çıkar GÜBRELEME Kabaklar toprakta organik besin maddelerince fazlaolmasından hoşlanır. Dekara 4-6 ton arasında iyice yanmış çiftlik gübresiverilir. Kabak yetiştiriciliği çeşitlere bağlı olarak 8-12 kg azotlu gübre,10-15 kg fosfor, 10-12 kg potasyum, 4-8 kg kireç verilir. Çiftlik gübresi ekimveya dikimden 1 ay önce verilmelidir HASATVE DEPOLAMA Yazlık Sakız ve Girit kabaklarında en uygun hasatbüyüklüğü çeşidin normal iriliğinin 1/3’ünü aldığı 10-25 cm ulaştığı zamandır.Turfanda kabak üretiminde kabak meyveleri küçük olarak hasat edilir. Bu şekildeortalama meyve ağırlığı azalmasına karşın bitki başına meyve verimi dearttırılmış olur. Hasat büyüklüğüne gelmiş olan yazlık kabak meyveleri sabah veakşam saatlerinde meyvelerin sapı bıçakla veya makasla kesilerek hasatedilirler. Yazlık kabaklar hasat sonrası hemen pazara sevk edilmelidir. Yazlıkkabaklar sıcaklığın 4-8 C, nemin %80-90 olması halinde yaklaşık 20-30 gün süreile muhafaza edilir.
Geri Bildirim Ver