Yöresel Ürünler Pazarı Konya Az Yağlı Küflü Peynir 500gr

169,90 TL
(339,80 TL / kg)

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

Yöresel Ürünler Pazarı Konya Az Yağlı Küflü Peynir 500gr

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Peynircim Coşkun Gıda Satıcı Ünvanı: PEYNİRCİM COŞKUN GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Isparta Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0729105272200001 Vergi Kimlik Numarası: 7291052722
    Bu ürün Peynircim Coşkun Gıda tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 30 adet sipariş verilebilir. 30 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • Konya dışında yeşil peynir olarak bilinen Konya Küflü Peynir usta aşçıların, gurmelerin gizli gözdesi, bizden söylemesi. Anadolu’nun en özellerinden biri olan küflü peyniri Konyalılar şöyle tarif ediyor: “Konya’nın tarihi kadar eski, kentin rengi gibi yeşil.” Gök peynir, göğermiş peynir, Konya yeşil peyniri de deniyor. Küflü peynir her Konyalının severek yediği bir peynir türüdür. Özel olarak deri tulumlar içinde saklanarak kurutulur ve makul ölçüde küflendirilir. Konyalı olmayanların bir türlü sevemediği ve alışamadığı bir peynir olsa da kahvaltıların vazgeçilmez ürünüdür. En çok Kadınlar Pazarında satılır. Son olarak Konya yeşil peyniri ismiyle Türk Gıda Kodeksine girdi.Halk arasında bilinen ismiyle küflü peynir, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şubesinin girişimleriyle, Konya yeşil peyniri adıyla Türk Gıda Kodeksine girdiği bildirildi. Nasıl yapılıyor? Konya ve Karaman çevresinde, sütün bol olduğu bahar aylarında koyun, keçi, inek sütlerinden tek tek yapılabildiği gibi, mevsimsel olarak karışık sütlerden de yapılmaktadır. Yağı tamamen alınmış süt ile hazırlanır. Günümüzde kontrollü bakteri ile sağlıklı koşullarda küflendirilmektedir.Çok vurgulu, aromatik tadların geliştiği, dağılabilir yapıda bir tulum peyniridir. Küflü peynirin faydaları nelerdir? İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa faydalı olan küflü peynir, kalsiyum sayesinde kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlar. * Doğal bir antibiyotik olan küflü peynirlerle çok daha kuvvetli bir bağışıklık sistemine kavuşulabilir. * Antiseptik etkisiyle hastalıklara karşı daha güçlü olabilme imkanı sunmaktadır. Zararları var mı? Küflü peynirler ne kadar sağlıklı bir tüketim besini olsa da, yapım koşulları gereği bazı konulara dikkat edilmediği takdirde zararlı olabilir. Üretim aşamasında hijyenik şartların azami derecede sağlanması gerekir. Uzmanlar sağlıksız koşullarda üretilen küflü peynirlerde kanserojen etkinin ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Bu durum özellikle küflenme sırasında peynirin diğer zararlı küflerle temas etmesi sonucu ortaya çıkmakta. Zararlı olan bu durumdan kaçınmak içinse küflü peynir tercih edilirken yeşil renkli olanlarının seçilmesi gerekiyor. Yeşil renkli küflü peynirlerde zararlı olan aflatoksin maddesine rastlanmamaktadır. Siyah, beyaz ve kırmızı renge sahip küflü peynirlerdeyse bu kanserojen maddeyle daha çok karşılaşılır
Geri Bildirim Ver